БК «Запоріжжя» поступається у Южному

У домашній грі южненці зуміли втримати перевагу над запоріжцями без двох легіонерів – Саллівана і Вашингтона

БК «Хімік» – БК «Запоріжжя» 83:73 (25:17, 17:25, 25:16, 16:15)

«Хімік»: Ковляр (4 + 3 передачі), Марченко (12), Клевзуник (5), Войналович (14 + 4 передачі), Нельсон (20 + 12 підбирань + 5 перехоплень) – старт; Рахімшаіков, Рябчук (13), Мироненко (5), Зотов (10 + 7 передач).

Головний тренер: Віталій Степановський

«Запоріжжя»: Кеффі (13), Форчун (15 + 4 підбирання), Сізов (8), Грицак (4), Маяускас (12 + 7 підбирань) – старт; Мальчевський (9), Тітов, Міхєєв (2), Тихонов (10 + 12 підбирань).

Головний тренер: Валерій Плеханов

 

Перемога «Хіміка» над «Прометеєм» коштувала южненцям дискваліфікації Льюїса Саллівана і травми Ентоні Вашингтона, тож обидва сьогодні не могли допомогти господарям. Проте саме єдиний чистий бігмен «Хіміка» у цій грі Тайрел Нельсон своїми п’ятьма очками поспіль започаткував перевагу на старті, яка згодом виросла до максимальних «+13». Запоріжці не реалізували в першій чверті жодного триочкового (0/8) та зробили більше втрат (1/5). Після пропущеного ривка 17:4 хіба що Дмитро Тихонов зумів проявити себе максимально ефективно. За підсумком програної чверті 17:25 бігмен «Запоріжжя» мав 100% реалізації власних кидків, набравши 7 очок + 4 підбирання.

У другій чверті ситуація кардинально розвернулася. Гості влаштували повну домінацію на щитах і нарешті почали влучати дальні. Гра вирівнялася. Олександр Сізов дав гідний приклад партнерам своїми п’ятьма очками поспіль, а після дального влучання ще одного снайпера Віталія Мальчевського «Запоріжжя» наздогнало «Хімік» в рахунку за три хвилини до великої перерви. Попри намагання кожної піти на відпочинок у статусі лідера, нічийні цифри 42:42 максимально зберігали інтерес для другої половини.

У третій чверті «Хіміку» знову вдалося переграти запоріжців за кількістю «ривків». У дебюті Ковляр і Рябчук зробили «+5». У середині за рівного рахунку гості не влучили двічі з-під кільця, а також не дограли кілька епізодів в захисті. Розплата прийшла миттєво – триочкові Войналовича та Мироненка довели різницю южненців до «+8», змусивши Валерія Плеханова брати тайм-аут. Швидкого перевтілення не сталося. Невтомний Тайрел Нельсон, який відіграв увесь матч без замін, допоміг «Хіміку» примножити перевагу – 67:58. Запоріжці мали проблеми з реалізацією власних кидків (Форчун (5/13), Кеффі (3/11), Мальчевський (2/7), у той час як гравці «Хіміка» в третій чверті зразково відстрілялися на периметрі – 4/5 (80%)

Інтрига ще раз підкралася ближче до завершення безкомпромісного поєдинку. За рахунок своєчасних триочкових влучань від Маяускаса та Мальчевського «Запоріжжю» вдалося скоротити різницю до 4 очок. Та все ж останнє слово залишилося за «Хіміком». Спершу Зотов забив важливий середній кидок, після чого знову з кута відзначився Войналович. Відіграти 8 очок за півтори хвилини гості вже не змогли. Команда Віталія Степановського бере реванш за розгромну поразку в першому колі, обігравши «Запоріжжя» – 83:73. Підопічні Валерія Плеханова йдуть на новорічну паузу з однією перемогою в двох матчах в Одеській області.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»