Флорбольний клуб «Запоріжжя» набирає оберти

 

Від айтішників до справжніх флорбольних зірок. За результатами минулорічного сезону команда зробила детальний аналіз своєї гри, аби в новому році здобувати одну перемогу за іншою. Успішно хлопці виступили в чемпіонаті України під егідою Всеукраїнської Федерації флорболу, де вийшли до плей-офф турніру. Наразі, клуб виграв практично усі матчі у Східному регіоні та ставить все більш амбітні цілі на цей календарний рік.

 

— Серйозно настроены, хотелось бы победить в Полтаве. Если мы выйдем в финал – выйдем в высшую лигу Украины. Это наша основная цель. То, к чему мы готовились весь год. То, ради чего играли», — розповідає капітан ФлК «Запоріжжя» Владислав Вавілов, — побеждаем благодаря тому, что мы играем как команда. Потому, что есть команды, где игроки гораздо сильнее наших индивидуально. Но, они проигрывают, потому, что у них есть ссоры между собой, крики. Но, мы всегда стараемся поддерживать друг друга. А крепнем, благодаря нашому тренеру – Артему Ковалю»

 

На всі позиції майстер. Якщо буде потреба, Андрій і на ворота стане, і у захисті відпрацює та навіть покладе чималу кількість м’ячів у ворота противника. Серед конкурентів хлопцям важко когось виділити, головне – це слідкувати за своєю грою на повністю віддаватися на майданчику.

 

— Я виходжу на поле і забуваю про все. Забуваю, що у мене там вдома, що там за майданчиком робиться. Я входжу на поле, бачу ворота, бачу м’яч і мені треба цей м’яч забити в ворота. А яка команда, сильна , слабка — це не цікавить. Мені головне — результат на табло, — ділиться гравець  ФлК «Запоріжжя» Андрій Бєлов

 

Грають за команду навіть легіонери. За національністю Стів канадець, проте вже протягом п’яти років живе у Запоріжжі. Більше того, він навчає молодь різним видам спорту, серед яких баскетбол, волейбол, хокей та футбол.

 

 

— Ми працюємо багато, у нас проходить багато тренувань. І я бачу, що багато гравців заряджені на результат. Вони хочуть вигравати і займати перші місця, — каже  гравець ФлК «Запоріжжя» Стів Хардер.

 

Чудова гра у чемпіонаті приносить свої плоди. Найкращими гравцями команди визнано Андрія Бєлова, Стіва Хардера, Станіслава Сапожинського та Дениса Курганова. Попереду флорболістів чекають не менш захопливі поєдинки та відповідальні ігри.

 

 

Анна Солошенко