Запорізька «Орбіта» піднялася на другу сходинку турнірної таблиці Суперліги

 

Волейболістки запорізької «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» провели на виїзді два матчі п’ятого туру Суперліги. У Полтаві підопічні Гарія Єгіазарова грали з «Полтавчанкою-ПНПУ» та  «Університетом-ШВСМ», і цілком реваншувалися за поразку, отриману напередодні від «Прометея».

Попри відсутність досвідченішої зв’язуючої Юлії Богмацер, а в поєдинку з «Університетом-ШВСМ» — ще й вправного бомбардира Вікторії Савченко та основної ліберо Вікторії Ніколайчук, волейболістки «Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ» показали, що найгірше в питаннях з їхнім здоров’ям уже позаду. І навіть за скрутних обставин вони таки спроможні «робити результат» у протистояннях з об’єктивно слабкішими суперницями. При цьому, що цікаво, якщо у матчі з «Полтавчанкою-ПНПУ» одним із кращих снайперів виявилася якраз Савченко (набрала 15 очок, із них 5 – ейсами), то коли підопічні Гарія Єгіазарова, за її відсутності, боролися з чернігівками, то «вистрілила» вже юна Діана Окоро (17 очок), котра вийшла замість Вікторії. Додайте до цього продуктивні старання під сіткою Ксенії Пугач (14 очок) і 12 влучань Наталії Луханіної – ось і відповідь, чому всі старання опоненток на чолі з Юлією Камінською удев’яте поспіль завершилися поразкою.

«Університет-ШВСМ» — «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — 0:3 (22:25, 16:25, 23:25)

«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — ВК «Полтавчанка-ПНПУ» — 3:0 (25:14, 25:18, 25:21)

Завдяки цим двом перемогам а «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» піднялася у таблиці на другу позицію турнірної таблиці, випереджаючи «Хімік» та ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ». Наступний тур запоріжанки зіграють вдома, 4 грудня, проти «Аланти» з Дніпропетровщини.

 

За матеріалами ФВУ