«Орбіта» потужно виступила у домашньому турі Суперліги

У Запоріжжі, на майданчику СК ЗНУ відбулися матчі 3 туру чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд Суперліги.
Два дні в нашому місті мірялися силами рівненська «Регіна», «Аланта» з Дніпропетровщини, луцька «Вольнь» та місцева «Орбіта».

Дебютант Суперліги – «Аланта» — старанно намагався скласти її старожилам гідну конкуренцію. І таки склав! Принаймні, і «Регіні-МЕГУ-ОШВСМ», і «Волинь-Університету-ОДЮСШ» задля перемог довелося докласти максимум зусиль. При цьому Юлія Литвиненко та відома пляжниця Євгенія Баєва суттєво попсували волейболісткам тих команд нерви, у сумі набравши, відповідно, 28 і 27 очок. Та в обох поєдинках підопічним Ольги Попович трішечки не вистачило розважливості дій у кінцівках других партій, і ці моменти відчутною мірою позначилися на підсумкових рахунках.

Натомість, в інших своїх матчах проти «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» представницям Луцька та Рівного довелося непереливки. Перші з них, діями яких керував досвідченіший наставник Володимир Бузаєв, чомусь відверто «провалилися» від самого початку. Насамперед – під сіткою, де повноправною господинею себе відчувала Ксенія Пугач, яка, здобувши 19 очок (із них 7 – на блоках) із 69-відсотковою реалізацією, стала найкращим бомбардиром усього поєдинку. 15 очок (із них 4 – ейсами) до загального активу запоріжанок додала Вікторія Савченко, 10 – Лідія Лучко.

Щоправда, у другому сеті був момент, коли, здавалося, волинянкам вдасться загострити інтригу. Але спалах результативності Марини Скрипник став лише епізодом…

Наступного дня у поєдинку з «Регіною-МЕГУ-ОШВСМ» у Пугач пішло не дуже (набрала тільки 6 очок), зате вчасно підключилася досвідченіша Антоніна Жук (10 очок) і не збавила обертів Савченко (14 очок). Своєчасними виявилися і 4 ейси у виконанні зв’язуючої Юлії Богмацер. Та й узагалі, саме проблеми на прийомах принесли колективу Петра Хілька найбільше неприємностей. А ще суперниці надійно потурбувалися про нейтралізацію атак у виконанні провідних бомбардирів рівненчанок – Анни Єфременко, Уляни Котар та Анастасії Дударенко, які у сукупності спромоглися «намалювати» лише 16 очок.

Таким чином, «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» здобула дві важливі перемоги і, відповідно, виказала серйозну націленість на чергове підкорення однієї зі сходинок п’єдесталу. А волейболісткам «Волинь-Університету-ОДЮСШ» та «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ» над виправленням недоліків у своїй грі ще працювати й працювати…

 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» — «Аланта» — 3:1 (25:22, 35:33, 15:25, 25:22)
«Волинь-Університет-ОДЮСШ» — «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — 0:3 (9:25, 22:25, 20:25)

«Аланта» — «Волинь-Університет-ОДЮСШ» — 1:3 (25:23, 23:25, 19:25, 20:25)
«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» — «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» — 3:0 (25:21, 25:14, 25:19)

 

Прес-служба ФВУ