«Орбіта» ускладнює собі завдання виходу до першої четвірки Суперліги

Волейболістки запорізької «Орбіти» провели вдома два матчі 12 туру. Команда Ірини Комісарової  приймала вдома «Галичанку-ТНЕУ-ГАДЗ» з Тернополя.

 

У першій зустрічі господарки не змогли порадувати перемогою одного зі своїх наставників, Сергія Попова, який цього дня відзначав 55-й День Народження. Програвши два перші сети, запорізька команда мала реальна шанс зачепитися лише в третій партії, коли в кінцівці скоротила відставання з чотирьох очок (18:22) до мінімуму (22:23). Потім вдалося відіграти навіть один матчбол, але не більше. 3:0 — «Галичанка» взяла важливі три очки, «Орбіта» у свою чергу ще більш важливі очки втратила.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» — 0:3 (18:25, 17:25, 23:25)

3 березня. Запоріжжя. Спорткомплекс ЗНУ. 200 глядачів.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Николайчук (л), Лапікова, Є.Перепич, Дударенко. Тренер – Ірина Комісарова.

«Галичанка»: Міленко, Туркула (к), Мірчева, Яковчук, Мадзар, Єфременко; Тофан, Стасівська. Тренер — Віктор Туркула.

Судді: В.Паршин (Рівне), Ю.Кривець (Харків).

Тривалість матчу: 63 хв.(21+20+21).

 

У повторній зустрічі запорізькі волейболістки вийшли на майданчик з неабияким бажанням реабілітуватися за поразку напередодні та здобути таку необхідну перемогу. Вони відразу взялися за справу: повели 4:0, 9:2, в кінцівці – 22:19, але фантастичним чином розтринькали перевагу, поступившись на балансі – 24:26. В третьому сеті «Орбіта» вже постійно наздоганяла та в підсумку скоротила відставання до мінімуму – 23:24, але, як і в першому матчі в подібній ситуації, останній постріл залишився за «Галичанкою».

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» — 0:3 (23:25, 17:25, 24:26)

4 березня. Запоріжжя. Спорткомплекс ЗНУ. 100 глядачів.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Николайчук (л), Лапікова, Є.Перепич. Тренер – Ірина Комісарова.

«Галичанка»: Міленко, Туркула (к), Мірчева, Яковчук, Мадзар, Єфременко; Тофан, Стасівська. Тренер — Віктор Туркула.

 

Судді: Ю.Кривець (Харків), В.Паршин (Рівне).

Тривалість матчу: 68 хв. (22+21+25).

 

Натомість головний конкурент «Орбіти» за вихід до плів-офф чемпіонату вінницький «Білозгар» взяв свої очки у поточному турі, двічі вигравши в гостях у «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ» (Рівне) з рахунком 3:0. Таким чином вінничанки збільшили перевагу над запорізькою «Орбітою» в боротьбі за місце в першій четвірці до трьох перемог.

 

«Орбіті» ж, щоб реально поборотися за четвірку, треба перед останнім туром мати хоча б на дві перемоги  менше, ніж головний конкурент, щоб в очній дуелі, яка відбудеться в 14-му турі, можна було вирішувати питання. Для цього запорізькій команді треба у виїзних матчах наступного туру в Луцьку здобути хоча б на одну перемогу більше, ніж «Білозгар» в дуелі з «Хіміком».

 

За матеріалами Федерації волейболу України