Волейболістки «Орбіти» продовжують боротьбу за четверте місце суперліги

Матчі 11 туру чемпіонату жіночої Суперліги запорізька «Орбіта» проводила на виїзді, в гостях у «Сєвєродончанки».

 

Першого дня Шанс зачепитися у «Сєвєродончанки» був у другому сеті, коли господарки скоротили відставання до двох очок – 18:20. Але наздогнати не вдалося. Спрацював запорізький блок, слідом промах в нападі. 18:22. І кінцівка також виявилася за «Орбітою». Завершилася партія ейсом.

 

«Сєвєродончанка» – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — 0:3 (11:25, 19:25, 16:25)

24 лютого. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 630 глядачів.

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Луханіна, Тетенко, Аксаміт, М.Лісєєнкова, Юрченко; Петренко (л), Гавриленко. Тренер – Гарій Єгіазаров.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Кутнякова (л), Лапікова. Тренер – Ірина Комісарова.

Судді: Є.Умінський (Харків), Ю.Кривець (Харків).

Тривалість матчу: 56 мин.(17+20+19).

 

Кращі гравці (версія ФВУ): Юрченко – Яструб.

 

В повторній зустрічі господаркам вдалося відіграти один сет. У своїй виграній  партії сєвєродонецькі волейболістки довгий час вели в рахунку – 14:10 після удару Карини Юрченко. «Орбіта» на подачі 16-річній зв’язуючої Вікторії Олійник наздогнала суперника (18:18). Але господарки більш надійно зіграли в кінцівці і завдяки точним атакам все тієї ж Юрченко довели партію до вікторії.  В третій партії «Орбіта» відразу захопила ініціативу (10:5) та довели справу до логічного закінчення – 12:8, 20:14 та 25:16. Четверта партія в більш напруженій боротьбі, але те ж за «Орбітою».

 

 

«Сєвєродончанка» – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — 1:3 (19:25, 25:23, 16:25, 19:25)

25 лютого. Сєвєродонецьк. Льодовий палац. 225 глядачів.

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Луханіна, Тетенко, Аксаміт, М.Лісєєнкова, Юрченко; Петренко (л), Гавриленко. Тренер – Гарій Єгіазаров.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Козиряцька-Середа (к), Яструб, Лучко; Кутнякова (л), Лапікова. Тренер – Ірина Комісарова.

Судді: Ю.Кривець (Харків), Є.Умінський (Харків).

Тривалість матчу: 87 мин.(20+24+19+24).

Кращі гравці (версія ФВУ): Юрченко – Олійник.

 

Таким чином «Орбіта» взяла максимум очок в Сєвєродонецьку та продовжую боротьбу з «Білозгаром» за четверту сходинку в регулярному чемпіонату.

 

В принциповій боротьбі за 4-е місце вінницького «Білозгару» та запорізької «Орбіти» за підсумками 11-го туру жіночої Суперліги зберігся паритет – обидві команди набрали по 6 очок.

 

За підсумками 11-го туру останні шанси на потрапляння в квартет кращих, нехай і теоретичні, втратили чернігівський «Педуніверситет» та рівненська «Регіна». Тепер боротьба за четвірку стала особистою справою команд Юлії Якушевої та Ірини Комісарової, яких розділяє одна перемога.

 

Календар у суперників приблизно однаковий, тож цілком можливо, що все вирішуватиметься в очній дуелі в останньому турі першого етапу.

 

Федерація волейболу України