Запорізькі сумоїсти протягом року побували на всіх європейських та світових п’єдесталах пошани

Спортивний клуб «ХортА» традиційно підвиває підсумки своєї діяльності за рік. 2019-й був продуктивним і насиченим для наших тренерів та вихованців. 2019-го зусилля «Хорти» було зосереджено на профільних напрямках – вільній боротьбі та сумо. Представники японського єдиноборства, офіційним представником якого в Запорізькій області є «ХортА»,  впевнено підтверджували свій статус на міжнародних та національних змаганнях.

sumo (1)

-На чемпіонаті України з сумо серед юнаків, кадетів та юніорів, що проходив в Харкові, збірна Запорізької області стала третьою, виборовши понад два десятки нагород, в тому числі п’ять золотих, – розповідає член правління СК «ХортА», старший тренер збірної Запорізької області з сумо, Роман Білка, – На чемпіонаті України серед дорослих та молоді в Луцьку збірна області, під егідою СК «ХортА», виборола третє командне місце серед спортсменок до 21 року. А також відзначилися нагородами серед спортсменок до 23 років та серед дорослих. Карина Колеснік стала чемпіонкою країни в змаганнях  спортсменок до 21, до 23 років та серед дорослих.  Два золота здобула Ганна Фомицька, Єлизавета Павліченко виборола срібло і бронзу. Обом дівчатам вдалося виконати у Луцьку нормативи Майстрів спорту України. Ірина Дорошенко стала чемпіонкою України серед молоді та виборола бронзу серед дорослих. Катерина Жданович виборола срібло, а Антоніна Скрипник – бронзу. Підтвердили вихованки СК «ХортА», клас і на  Кубку України серед дорослих – золото  у Карини Колеснік та Ірини Дорошенко. Срібло має  Єлизавета Павліченко.

kolesnik-e1558880083625

Зазначимо, що лідер спортивного клубу «ХортА», Майстер спорту України міжнародного класу з сумо, Карина Колеснік 2019-го переконливо підтверджувала клас на міжнародних аренах – протягом року спортсменка  здобула золото і дві срібні медалі Кубків Європи, виграла міжнародний рейтинговий турнір у Німеччині, була другою на турнірі в Естонії, стала переможницею відкритого чемпіонату США. Також виборола дві медалі чемпіонату Європи – срібло серед молоді  і бронзу серед дорослих.  А фінальним акордом року став виступ на чемпіонаті світу серед дорослих, що проходив на батьківщині єдиноборства в Японії.  Карина Колеснік дебютувала не лише в новій віковій, а й ваговій категорії – до 73 кг. Попри це 19-річна спортсменка впевнено боролася, і програвши лише в фіналі призерці Всесвітніх Ігор, Карина стала срібною призеркою дорослого чемпіонату світу. Крім того Колеснік виборола бронзову медаль в командних змаганнях «стінка на стінку», і своїми досягненнями допомогла збірній України вперше в історії виграти чемпіонат світу в командному заліку. Досягнення Карини та її наставника, Заслуженого тренера України Романа Білки не лишилися без уваги громадськості – тандем став переможцем І регіональної премії «Спортивна гордість Запоріжжя», і в номінації «Спортивна слава Запоріжжя», був визнаний кращим спортсмен і тренером зимового сезону в регіоні!

belka

 

– Ми задоволені результатами виступів наших спортсменів протягом року. 2019-го спортсмени з невеличкого міста Василівка були представлені на змаганнях всіх можливих рівнів – від дитячих чемпіонатів України, до чемпіонатів світу і Європи найвищого класу, і всюди здобували нагороди, – підбиває підсумки голова правління СК «ХортА» Антон Карнаух, – також важливим аспектом нашої роботи є розвиток та популяризація сумо в регіоні, адже «ХортА» є офіційним представником цього виду спорте в регіоні. І ми бачимо помітні результати – васильківський клуб дав імпульс для розповсюдження сумо в інших населених пунктах нашого краю, цього року помітно зміцніла збірна Запорізької області, підкріплена сумоїстами Енергодара, Токмака і не тільки. І сьогодні Запорізька збірна впевнено входить в число національних лідерів цього виду спорту.

borci_energodar

Дуже тішать успіхи підростаючих василівських борців та сумоїстів. 2019-го юні спортсмени, дбайливо зрощені Олексієм Зинов’євим та Романом Білкою, ставали переможцями та призерами турнірів у Запоріжжі, Токмаку, Мелітополі, Енергодарі, Веселому, Чернігівці і не тільки.

Цілий ряд вихованців «Хорти» протягом року ставав чемпіонами області з вільної боротьби. Золоті медалі регіональних змагань неодноразово виборювали  Поліна Павліченко,  Сабріна Донченко, Єлизавета Павліченко, Олександра Коваленко, Данило Дрожжин, п’ять разів чемпіонкою області ставала цього року Вероніка Павліченко! Василівські борці здобули дві нагороди Всеукраїнських змагань ВФСТ «Колос» – Олександра Коваленко має срібло,  Сергій Буряк став бронзовим призером. Єлизавета Павліченко виборола бронзу міжнародного турніру Дуная. А це дає віру та надію у велике майбутнє василівської школи боротьби!

liza_pavlichenko

Продовжуючи тему популяризації цього олімпійського виду спорту, у Василівці вчетверте за ініціативи СК «ХортА» відбувся турнір для початківців «Новачок». Цього разу змагання зібрали рекордну кількість дебютантів –  135 спортсменів з Василівки, Мелітополя, Енергодара, Михайлівки та Якимівки. Наймолодшому спортсмену який вийшов цього дня на килим, Олександру Тілініну, було лише чотири рочки!

52861354_390008075144481_2278679144952758272_n

Як бачимо, нам є чим пишатися в році що минає. Дякуємо йому за всі успіхи та уроки, а також хочемо висловити вдячність нашим прекрасним спортсменам, їх мудрим тренерам , дбайливим батькам, і всім-всім хто сприяв успіхам спортивного клубу «ХортА» протягом 2019-го! Наступний рік ювілейний для нашого клубу – 2020-го відзначатимемо п’ятий рік діяльності, тож віримо, що він стане ще більш результативним та щасливим для всіх нас!

DSC_1048

 

СК «ХортА»