Гандбольний турнір «Зустріч поколінь» зібрав у Запоріжжі зірок жіночого ручного м’яча

Гандбольний турнір серед жінок «Зустріч поколінь» відбувся сьогодні у Запоріжжі. У спорткомплексі Запорізького національного університету команди минулого та нинішнього століть зустрічаються вдруге, повідосляє СУСПІЛЬНЕ :UA.

Першими між собою змагалися команда майстрів та гандболістки міської спортивної школи №3 старшої вікової групи. Перемогу утримували досвідчені спортсменки, проте молоді суперниці чинили достойний опір і вели активну боротьбу.

«Запам`яталася мені одна з перших ігор. Мене тоді щойно взяли до команди. Був чемпіонат. Була складна зміна поколінь. Грали, до речі, у палаці спорту «Юність». Змагалися із московським «Лучом». Я тоді була у десятому класі. Молода. Складно. На останніх секундах у нас була нічия 23:23. Час закінчився. Треба було пробити дев`ятиметровий з позиції правого напівсереднього. Вилаштувалася стінка. Я закрила очі, замахнулася щосили – гравці розлетілися врізнобіч — і я влучила у ворота. Згадую, аналізую й досі не знаю як це вийшло. Потім три чемпіонати світу та два чемпіонати Європи», — розповіла майстриня спорту міжнародного класу, гравчиня команди «Мотор» (1987 – 2000 рр.) Лариса Ковальова.

Гандбольний турнір «Зустріч поколінь» відбувся сьогодні у Запоріжжі

Гандбольний турнір «Зустріч поколінь» відбувся сьогодні у Запоріжжі. undefined

«Я займаюся гандболом вже два роки. І вчора в мене був мандраж, тому що я дуже переживала, хотіла познайомитися з гравцями, які вже давно займаються цим видом спорту. І для мене це досвід просто порозмовляти з досвідченими гравцями», – каже гравчиня Запорізької дитячої спортивної школи №3 Софія Мисанко,

Загалом у турнірі взяли участь три жіночі команди дитячої юнацької спортивної школи №3 та дві збірні досвідчених гандболісток, віком від 30-ти до 50-ти років. Цьогоріч в одній із команд грали спортсменки із Херсонської області, міста Оріхів та гравчині із двох університетів Запоріжжя.

Гандбольний турнір «Зустріч поколінь» відбувся сьогодні у Запоріжжі

Гандбольний турнір «Зустріч поколінь» відбувся сьогодні у Запоріжжі. undefined

«Мета, щоб гравці усіх поколінь зустрілися. І позмагалися. І тим самим створити свято гандболу жіночого у Запоріжжі. Перш за все ми дотримуємося мети нашим вихованкам ДЮСШ №3 показати досвід гравчинь, бо на такому турнірі беруть участь легенди нашого запорізького гандболу», — каже сіпворганізаторка турніру Тетяна Радько.

Символічну перемогу у товариських змаганнях з обміну досвідом отримала збірна із Запорізької та Херсонської областей. Третій турнір «Зустріч поколінь» відбудеться у січні наступного року.