Асоціація спортивних організацій підбиває підсумки 2019 року


Цей рік був для Асоціації спортивних організаційроком нових проектів, знайомств, надбань і досягнень. З радістю відзначаємо, що поступово зростає кількість членів АСО, 2019 року їх число сягає вже півсотні!
Наш головний проект – «Ярмарок спорту» відбувся цього року вже вп’яте! Свято спорту та здорового способу життя знов відбулося у співпраці з «Фестивалем сім’ї», але вперше розширило свої терміни до двох днів . Участь в V «Ярмарку спорту» взяли більше півсотні колективів, які познайомили городян з чотирма десятками видів спорту. Марафон показових виступів учасників «Ярмарку спорту» тривав чотири години поспіль! На території парку діяло більше трьох десятків інтерактивних локацій, які презентували свої види спорту. Зворушливим моментом було нагородження «похресників Ярмарку спорту» тих людей, які залучилися до спорту саме завдяки фестивалю! Цього року таких було три десятки, причому від 5-річних діток до дорослих вікової категорії 35+. Також, завдяки нашим партнерам, більше 300 подарунків отримали найбільш активні учасники «Ярмарку спорту».

Другий день «Ярмарку спорту» було присвячено проведенню різноманітних змагань — це нова форма роботи фестивалю, яка покликана познайомити запоріжців з різними видами спорту так би мовити в дії. Цього дня за ініціативи Федерації вільної боротьби міста Запоріжжя та Запорізької обласної федерації вільної боротьби у парку «Дубовий гай» відбувся турнір на призи «Ярмарку спорту»; Пройшли змагання з гирьового спорту серед вихованців недільних шкіл Запорізької Єпархії УПЦ; Постійний друг та партнер «Ярмарку спорту» — Запорізька міська федерація боксу провела «Сімейний турнір» — на ринзі за нагороди зійшлися цілі династії боксерів; з розмахом пройшов турнір з карате від клубу «Katana dojo» та чемпіонат України з боїв лава на лаву від Всеукраїнської федерації «Спас»; також клуб «High Hopes» провів турнір з алтімат фрізбі; «Стезя» організувала змагання з історичного фехтування; веслувальний клуб «Орлан» вперше провів ставку «Дубового гаю» перегони на SUP-дошках. За два дні V «Ярмарок спорту» охопив аудиторію близько 6 тисяч людей, в це число увійшли як гості, так і учасники фестивалю.


Системна робота АСО з матеріальної підтримки представників різних видів спорту, цього року переросла в новий масштабний проект – щоквартальну регіональну премію «Спортивна гордість Запоріжжя». Мета заходу, не просто визначити та відзначити грошовими преміями провідних спортсменів і їх тренерів за підсумками кожного сезону, а й популяризація місцевих чемпіонів – у кожній номінації тривало відкрите голосування, завдяки якому імена флагманів місцевого спорту дізнається велика аудиторія. За чотири регіональні премії, в народному голосуванні конкурсу «Спортивна гордість Запоріжжя» взяли участь 30 тисяч респондентів!

Ренат Валієв, Амір Акчурін, Таймур Мамедов, Антон Карнаух, Дмитро Гладир, Євген Попов, Дмитро Павлов

В рамках конкурсу новим напрямком роботи АСО стало залучення соціально-відповідального бізнесу до заохочення лідерів спортивного руху. До проекту «Спортивна гордість Запоріжжя» приєднався ряд партнерів, які протягом року також відзначали грошовими преміями флагманів у різних видах спорту. Спільними зусиллями Асоціації спортивних організацій та партнерів, протягом року 60 провідних спортсменів і тренерів регіону отримали премії на загальну суму понад 500 тисяч гривень. Загалом проект за чотири сезони охопив більше сотні спортсменів та їх наставників.
2019 року у Запоріжжі проходить ювілейний, V «Ярмарок спорту». З нагоди 5-річчя «Ярмарку» відзначили подяками партнерів заходу, а також «кістяк» фестивалю – клуби та колективи, які беруть участь у цьому заході три і більше років – постійних учасників фестивалю виявилося понад двох десятків

Рудольф Акопян, Роберт Васоян, Армен Варданян

Триває діяльність АСО в розвитку комунікаційної платформи для спортивного активу. Напередодні парламентських виборів 2019 року Асоціація спортивних організацій спільно з Управлінням молоді фізичної культури і спорту Запорізької облдержадміністрації, провели регіональну дискусію з питань розвитку спорту, яка пройшла під гаслом «Створимо спортивне лобі у Верховній раді». Участь в зустрічі взяли більше десяти кандидатів у Народні депутати від Запорізької області. Вони розповіли про своє бачення розвитку спорту, фізичної культури та популяризації здорового способу життя, та познайомили з пунктами своєї передвиборчої програми, які передбачають вирішення цих питань. Також до обговорення були запрошені представники спортивного активу регіону, які могли поставити потенційним народним обранцям свої питання, та розповісти про проблеми, які потребують вирішення на найвищому законодавчому рівні. Актуальність заходу підтвердив інтерес до його трансляції в соцмережах – відео зібрало близько семи тисяч переглядів.


Приємним визнанням громадської діяльності Асоціації спортивних організацій стала перемога в народному голосуванні журналу VIP club. Керівний склад Асоціації спортивних організацій: Антон Карнаух, Віталій Синяков, Сергій Карнаух, Володимир Сосуновський та Інна Пенчук, став переможцем в номінації «Персона року».


Завершуючи цей насичений та результативний рік, ми хочемо подякувати всім, хто допомагав нам в усіх наших проектах, тим хто надихав, підтримував, і був поруч! Всім нашим друзям, партнерам, спортсменам, тренерам, спортивним функціонерам, журналістам і людям, які вірять і підтримують запорізький спорт! Здоров’я, добробуту і здійснення мрій вам в новому році!