Максим Ваняікін: Коли почав стрибати потрійним, то прямо відчув що це мій вид!

Під час нещодавнього Кубка ФЛАЗО мали щастя побачити одночасно чи не всіх лідерів збірної Запорізької області з легкої атлетики. В тому числі і Максима Ваняікіна, який за результатами 2019 року посів п’яте місце в національному рейтингу з потрійного стрибка серед чоловіків, і четверте – серед молоді.

20-річний спортсмен щиро розповів про свої плани на новий сезон.

-Що скажеш про свій виступ на Кубку ФЛАЗО?

-Стрибав не з повного розбігу, з пів розбігу, можна так сказати. Результатом задоволений, мені сподобалось. Думаю і батько зрадіє!

-Які наступні змагання?

-Готуюся  молодіжного  чемпіонату України в Сумах. Хочу показати там хороший результат, сподіваюся виконати норматив Майстра спорту.

-За результатами літнього сезону 2019 ти потрапив у національний топ-5 серед дорослих, задоволений?

-Для мене цей літній сезон був невдалий – 6 см не вистачило до чемпіонату Європи,  на дорослому чемпіонаті виступив жахливо. Зі своїм результатом міг би там посісти третє місце, а посів п’яте. Буду надолужувати в новому році. Доречі це буде мій перший зимовий сезон, я до цього не виступав в манежах, це мій перший такий серйозний сезон.

— А коли ти почав стрибати потрійним?

— Потрійним стрибком я займаюся роки півтора, до цього просто ходив в секцію легкої атлетики тричі на тиждень для загальної фізичної підготовки – стрибав, бігав.

— І чому врешті зосередився на потрійному стрибку?

-Стрибав у довжину, подивилися – ноги у мене довгі, чому б потрійним не стрибати. Я коли почав стрибати, то прямо відчув що це мій вид, що у мене фізіологія для цього призначена. Отримую задоволення від процесу, мені дуже подобається і стрибати самому і дивитися на інших.

-Яка мета на цей сезон?

-Якщо не в зимовому, то в літньому сезоні 2020 року обов’язково хочу виконати норматив майстра спорту! А ще дуже хочеться потрапити на європейські змагання.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області