У конкурсі «Спортивна гордість Запоріжжя» зафіксована рекордна кількість учасників голосування

 

Вісім тисяч сто голосів! Саме стільки віддали спортивні шанувальники за претендентів на перемогу в регіональному конкурсі «СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ ЗАПОРІЖЖЯ»! Сезонна премія відбулася у Запоріжжі вже втретє, за ініціативи Асоціації спортивних організацій (голова правління Антон Карнаух) і за підтримки  ГО «Вір у себе» (голова правління Денис Плигун), яка увійшла до числа співорганізаторів проекту.

Традиційно визначення спортивних героїв відбувалося у два етапи. Запорізьке обласне відділення Асоціації  спортивних журналістів України, яка є партнером конкурсу, відібрало три десятки претендентів на перемогу у трьох номінаціях– «Спортивна гордість Запоріжжя», «Спортивна слава Запоріжжя», «Спортивна надія Запоріжжя». Цього сезону серед номінантів були представники таких видів спорту як: греко-римська боротьба, веслування на каное, важка атлетика, легка атлетика, стрибки у воду, пляжний волейбол,  плавання,  шашки, баскетбол, паратхеквондо, гандбол, тайський бокс, ушу, дзюдо, вільна боротьба, тхеквондо, бокс, триатлон.

Інна Пенчук та Денис Плигун

Далі шляхом голосування серед спортивних журналістів та фахівців, було визначено по три претенденти на перемогу у кожній номінації. На другому етапі трійки фіналістів було висунуто на відкрите народне голосування, яке проходило на платформі журналу VIP-club. Цього сезону за номінантів було віддано рекордну кількість голосів – 8100! Аби оголосити імена переможців, учасників конкурсу запросили до Палацу спорту «Юність» на ІIІ Церемонію нагородження регіональної премії  «Спортивна гордість Запоріжжя».

В присутності номінантів, їх тренерів та близьких, представників ЗМІ та почесних гостей, було відкрито конверти з іменами переможців.

В номінації В номінації «СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ ЗАПОРІЖЖЯ», де представлені олімпійські види спорту, перемогу, набравши 1300 голосів, здобула Майстер спорту міжнародного класу зі стрибків у воду ВІКТОРІЯ КЄСАРЬ. Цього літа Вікторія виборола золото чемпіонату Європи в міксті, бронзу чемпіонату Європи на трампліні 3 м, посіла 9 місце в фіналі чемпіонату світу, та  Фіналістка чемпіонату світу здобула ліцензію на Олімпійські Ігри 2020. Кращим тренером літнього сезону у Запоріжжі було визнано наставницю спортсменки, Заслуженого тренера України ІРИНУ ДМИТРІВНУ ЖУРАВЛЬОВУ. Грошову премію в 10 тисяч гривень та кубок переможця конкурсу вручив Вікторії Кесарь голова громадської організації «Вір у себе» — ДЕНИС ПЛИГУН.

Вікторія Кесарь

Ще одну заохочувальну премію, від Асоціації спортивних організацій, в цій номінації отримав наставник легкоатлетки КАТЕРИНИ КЛИМЮК, Заслужений тренер України КОСТЯНТИН РУРАК. Спортсменка, яка цього літа виграла всесвітню Універсіаду, була фіналісткою чемпіонатів світу і Європи, та виборола ліцензію на Олімпійські Ігри 2020 року, цими дня готується вирушити на чемпіонат світу серед військовослужбовців, тому на святі присутня бути не змогла.

Костянтин Рурак

В номінації «СПОРТИВНА СЛАВА ЗАПОРІЖЖЯ», де представлені спортсмени неолімпійських видів спорту, паралімпійського, ветеранського чи масового спорту. Перемогу у голосуванні вболівальники віддали шестиразовій чемпіонці світу з паратхеквондо ВІКТОРІЇ МАРЧУК. Цього літа найтитулованіша паратхеквондистка планети додала до своєї колекції золоті медалі відкритих чемпіонатів Кореї та США. До речі, Вікторія вдруге вийшла до фіналу регіоанльної премії «Спортвина гордість Запоріжжя», взимку у голосуванні вона була другою, а цього разу виборола впевнену перемогу, набравши 800 голосів. Кубок переможниці та грошову премію від страхової компанії «Мотор-Гарант» (керівник Віталій Тишечко) вручив спортсменці Голова правління Асоціації спортивних організацій – АНТОН КАРНАУХ.

ВІкторія Марчук та Антон Карнаух

Урочисті привітання отримав і ще один фіналіст номінації «Спортивна слава Запоріжжя» — ВІТАЛІЙ КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ. Цього літа запоріжець став чемпіоном Європи та срібним призером чемпіонату світу з баскетболу, серед спортсменів старших за 70 (!) років. Спеціальний приз Віталій Гнатович отримав з рук резидента Федерації баскетболу Запорізької області ВАЛЕРІЯ ЕЛЬКІНСОНА.  Майстру баскетболу була презентована іменна форма збірної України.

Валерій Елькінсон та Віталій Красносельський

Як і під час двох попередніх конкурсів, найбільш азартна боротьба за перемогу розгорнулася в номінації «СПОРТИВНА НАДІЯ ЗАПОРІЖЖЯ», де змагалися за титул кращого спортсмена літнього сезону наймолодші учасники, до 18 років. Набравши 1817 голосів вболівальників, перемогу здобув стрибун у воду ОЛЕГ СЕРБІН. Цього літа спортсмен, якого також тренує Ірина Дмитрівна Журавльова, здобув срібло дорослого чемпіонату Європи (вишка 10 м, синхрон); став срібним призером юнацького чемпіонату Європи  (вишка 10 м, синхрон); виборов 4 місце дорослого чемпіонату світу (вишка 10 м, синхрон). Грошову премію та кубок переможця конкурсу «Спортивна гордість Запоріжжя», вручила мамі спортсмена, відомій стрибунці у воду Світлані Сербіній, Народний депутат України ЮЛІЯ ЯЦИК.

Юлія Яцик та Світлана Сербіна

Буквально лічені голоси відділили від першого місця наймолодшого номінанта конкурсу, 13-річного тхеквондиста МАКСИМА МАНЕНКОВА. Оргкомітет вирішив також преміювати цього талановитого хлопця, який вдруге вийшов то трійки фіналістів регіональної премії. Грошову винагороду та кубок переможця вручив юному чемпіону світу та Європи член правління громадської організації «Віру у Себе» ОЛЕКСАНДР ВЄРЄТОВ.

Олександр Вєрєтов та Максим Маненков

Заохочувальну грошову премію третьому фіналісту в номінації «Спортивна надія Запоріжжя», віце-чемпіону світу, бронзовому призеру чемпіонату Європи з веслування на каное, АРТЕМУ ЧЕТВЕРТАКУ, вручив голова правління Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

Євген Морозов, Артем Четвертак, Юлія Савельєва

Ще однієї окрасою церемонії «Спортивна гордість Запоріжжя», стало нагородження в номінації «СПОРТИВНА НАСНАГА ЗАПОРІЖЖЯ», де за чудовою традицією відзначали провідних представників своїх видів спорту партнери нашого проекту. Ми вдячні кожному меценату, який знайшов бажання та можливість заохотити спортсменів та тренерів, закладення таких традицій – запорука розвитку спорту великих досягнень!

Як завжди потужною делегацією була представлена боксерська родина. Президент Запорізької міської федерації боксу ВОЛОДИМИР СОСУНОВСЬКИЙ відзначив грошовою премією одного з лідерів Збірної України, Заслуженого майстра спорту України з боксу ДМИТРА ЗАМОТАЄВА. Премію наставнику Дмитра, Заслуженому тренеру України ОЛЕКСАНДРУ ТРЮХІНУ,  вручив Голова Української Ліги боксерських клубів ВІТАЛІЙ СИНЯКОВ . Він же преміював чемпіона Європи з боксу серед школярів, мелітопольця ІЛЛЮ ПАВЛОВА.

Дмитро Замотаєв

Потужною командою завітала на церемонію нагородження і Федерація вільної боротьби Запоріжжя. Президент СКБ «СІЧ» ЕДУАРД ШВЕЦЬ відзначив грошовою премією віце-чемпіона Європи з вільної боротьби серед школярів МИХАЙЛА ДІХТІМІРОВА. За підготовку спортсменів міської федерації боротьби вільної Діхтімірова Михайла, Расулова Магомеда і переможця I-Всеукраїнських ігор з пляжної боротьби Расулова Рамазана премію отримав тренер комунального закладу «ЗСЗШІСП» ЗОР РАФАЕЛЬ ТАГІРОВ, вручив матеріальне заохочення  віце-президент федерації боротьби вільної м. Запоріжжя МАГОМЕД-ГАСАН РАСУЛОВ.

Колектив Федерації вільної боротьби м.Запоріжжя

Також премією федерації боротьби вільної Запоріжжя був відзначений тренер СДЮШОР ОЛЕКСІЙ СУРМИЛО, нагородив наставника віце-президент федерації боротьби вільної Запоріжжя ЄВГЕН ВОЙНОВСЬКИЙ. Спеціальну премію отримав майстер спорту СРСР міжнародного класу, чемпіон Європи, чемпіон спартакіади народів СРСР, Заслужений тренер України, старший тренер національної збірної команди України АНАТОЛІЙ ПАЛАМАРЬОВ. Видатного наставника, який цими днями відзначив 60-річчя, привітав Президент федерації вільної боротьби Запоріжжя МИХАЙЛО ЗАДОВ.

Едуард Швець та Михайло Діхтіміров

Ще одну спеціальну грошову премію в номінації «Спортивна наснага Запоріжжя» вручив голова правління ГО «Вір у себе» Денис Плигун, який відзначив срібну та бронзову призерку чемпіонатів Європи, учасницю чемпіонатів світу, 10-разову чемпіонку України, Майстра спорту міжнародного класу з тхеквондо ДАР’Ю ЯКОВЛЕВУ.

Денис Плигун та Дар’я Яковлева

Відзначимо, що приємним сюрпризом для переможців та номінантів цього сезону премії «Спортивна гордість Запоріжжя» стали смаколики, від партнера проекту — «GFSгруп». За що ми ще раз хочемо подякувати керівникам цього соціально-відповідального бізнесу.

Підбиваючи підсумки ІІІ церемонії нагородження регіональної премії «СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ ЗАПОРІЖЖЯ» хочемо подякувати всім, хто зроби це свято можливим – неймовірній команді Асоціації спортивних організацій, яка цілодобово працювала над організацією цього заходу; ГО «Вір у себе», та її керівнику Денису Плигуну, за те що виступив співорганізатором; кожному з партнерів та меценатів, за долучення до благородної справи заохочення спортсменів і тренерів; наших шановних представників ЗМІ – за увагу і висвітлення заходу; і звісно ж спортсменів, тренерів, баків, представників спортивних організацій – за важку працю, високі результати, прославляння Запоріжжя в усьому світі, і те, що попри напружений графік знайшли можливість завітати на церемонію нагородження. До зустрічі на IV церемонії вшанування кращих спортсменів 2019 року, яка відбудеться вже на початку зими!

 

Громадська Спілка «Асоціація Спортивних Організацій»