Стартувало народне голосування за лауреатів премії «Спортивна гордість Запоріжжя»

На початку весни у Запоріжжі, за ініціативи Асоціації спортивних організацій, стартував новий масштабний проект – щоквартальна регіональна премія «Спортивна гордість Запоріжжя». Мета конкурсу – визначити кращих спортсменів і тренерів  регіону, за результатами виступів у кожному сезоні (зима, весна, літо, осінь), та розповісти про них громадськості, тим самим популяризуючи спорт і здоровий спосіб життя.

 

Щосезону переможців обиратимуть у трьох номінаціях:

—          «Спортивна гордість Запоріжжя» (Кращий спортсмен і тренер з олімпійських видів спорту)

—          «Спортивна слава Запоріжжя» (Кращий спортсмен і тренер з неолімпійських видів спорту, або паралімпійського, ветеранського чи масового спорту)

—          «Спортивна надія Запоріжжя» (Кращий молодий спортсмен та його тренер)

 

Голосування триває у два етапи. На першому трійки претендентів у кожній номінації обирають представники засобів масової інформації – опитування проводить Запорізький обласний осередок Асоціації спортивних журналістів України. На другому — списки кандидатів, обраних журналістами, виносять на відкрите народне голосування, яке і визначить переможця в кожній категорії.

Наразі вже відомі імена кандидатів, обраних представниками ЗМІ за підсумками виступів у зимовому сезону:

На премію у номінації «Спортивна гордість Запоріжжя» претендують:

КЕСАРЬ ВІКТОРІЯ (стрибки у воду) – краще досягнення зими: три золота командного чемпіонату України, золото турніру серії Гран-Прі у Ростоку (Ніеччина)

ФРОЛОВ СЕРГІЙ (плавання) — два золота «21st Luxembourg Euro Meet 2019» (800 та 1500 м вільним стилем), золото міжнародного турніру в Німеччині (1500 м вільним стилем), 11 місце чемпіонату світу (Китай) у басейні 25 м (1500 м вільним стилем)

ЗАМОТАЄВ ДМИТРО (бокс) – бронзова медаль 70-го міжнародного турніру Странджа

«Спортивна слава Запоріжжя»:

МАРЧУК ВІКТОРІЯ (паратхеквондо) — вшосте стала чемпіонкою світу з паратхеквондо, виграла відкритий чемпіонат Африки

КОЛЕСНИК КАРИНА (сумо) — володарка золота і срібла Кубка Європи з сумо

СКОРА МАРІЯ (самбо) — чемпіонка України з самбо

«Спортивна надія Запоріжжя»:

МАНЕНКОВ МАКСИМ (тхеквондо) —  золото клубного чемпіонату Європи, два золота міжнародних турнірів з тхеквондо (Туреччина та Єгипет)

КОЛЕСНИКОВ МИКИТА — три золоті медалі чемпіонату України з плавання серед юнаків (50 та 100 м вільний стиль, 50 м батерфляй)

ЗБІРНА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ З ДЗЮДО (Маряна Гавриляк, Ірина Пщулковська, Анастасія Зінькевич, Микита Батій, Роман Крохмальов) – 2 командне місце на Всеукраїнських іграх єдиноборств школярів «Сombat Games», п’ять золотих медалей та пять путівок на всесвітні ігри школярів «ISF World School Combat Games 2019».

 

Тепер віддати свій голос за цих спортсменів можуть всі бажаючі! Голосування триватиме до 18 березня за ПОСИЛАННЯМ.

 

Імена переможців дізнаємось під час урочистої церемонії нагородження, що відбудеться 22 березня, о 15.00 у палаці спорту «Юність». Окрім спеціальних кубків, на кращих спортсменів і тренерів зими чекають грошові премії у розмірі 10 тисяч гривень, переможцям в кожній номінації.

 

Також буде відзначено цілий ряд лідерів у різних видах спорту, за підсумками зимового сезону. Лауреатів у номінації «Спортивна наснага Запоріжжя», визначать меценати проекту, які і проведуть церемонію їх нагородження.