Запоріжці вимагають появи вулиці імені першого олімпійського чемпіона Якова Пункіна

У четвер, 10 жовтня о 16.00, у конференц — залі Вознесенівської райадміністрації (Вул. Сєдова, 5) відбудуться «Громадські слухання» щодо перейменування вулиці Дивногорська на вулицю імені Якова Пункіна.

Нагадаємо, Яків Григорович Пункін – наш видатний земляк, який став першим в історії Україні, і звісно ж Запоріжжя, Олімпійським чемпіоном! Золото літніх Олімпійських Ігор спортсмен виборов 1952 року у Гельсинки, у змаганнях з боротьби. Це не єдина нагорода в доробку видатного запоріжця – Яків Пункін був чемпіоном Збройних сил СРСР, п’ятиразовим чемпіоном СРСР і дворазовим переможцем першостей, що проводилися в рамках Всесвітніх фестивалів молоді і студентів, також виграв ці змагання, у статусі тренера збірної СРСР. Неймовірно, але всі ці досягнення спортсмен здобув у повоєнні часи, після років проведених у фашистських концтаборах. Нажаль пам’ять цієї унікальної і видатної людини у Запоріжжі мало шанують, пам’ятник борцю з’явився в місті лише торік, а от вулиці на його честь ще й досі нема. Багато років домагається її появи президент Запорізької міської федерації греко-римської боротьби Валерій Смирнов. Нарешті (через 67 років після історичної перемоги запоріжця!) питання винесено на громадське обговорення. Аби вулиця таки з’явилася на карті Запоріжжя, необхідна підтримка 250 містян. Запрошуємо всіх, хто любить і шанує спорт, знайти час, щоб відвідати історичні слухання завтра, о 16.00.

 

« Від вас, дорогі друзі залежить — чи будуть «300 спартанців» або еквівалентні їм 250 запорожців в потрібний час, в потрібному місці, щоб велінням серця і підняттям руки вирішити долю вулиці імені Олімпійського чемпіона Якова Пункіна! Я не сумніваюся в ставленні до Пункіна, всіх хто знав Якова Григоровича або хоча б чув про нього. Це, безумовно, любов і глибока повага до цієї легендарної людини. Але не варто думати, що Пункіна все любили, тому прийдуть сотні людей, а значить «мій» голос нічого не вирішує і можна на «Слухання» не піти. А якщо так подумає більшість, то явка людей буде низькою і передбачуваний успіх не відбудеться. Тому поставтеся до цього заходу так,  ніби у вас на руках квитки на концерт зірок естради за 100 доларів, і якщо ви не підете — вони пропадуть !?», — так закликає запоріжців на слухання президент Запорізької міської федерації греко-римської боротьби Валерій Смирнов.

 

Приєднується до запрошень і сайт «Запорізький спорт», завтра о 16.00 просимо всіх до Вознесенівської райадміністрації, аби відновити історичну справдливість. Щоб хоч до 100-річчя легендарного земляка Якова Пункіна, в нашому місті з’явилася вулиця на його імені .