«Металург» удев’ятьох поступився «Інгульцю»

У першому домашньому матчі сезону запорізький клуб не зумів набрати очок

10.08.2019. Чемпіонат України. Перша Ліга. 3-й тур. «Славутич-Арена».

МФК «Металург» – ФК «Інгулець» 0:2 (0:1)

Голи: Коваленко (8), Акименко (90+4)

«Металург»: Левченко, Сухіна, Рудика, Бєлоусов, Дяченко, Кулинич, Сарапій (Сидоров 82), Олійник (Разуваєв 77), Сачко (Загоруйко 54), Петров (Могильний 64), Щебетун (Черній 69)
Головний тренер: Іван Богатир

«Інгулець»: Шуст, Запорожець (Марчук 86), Коваленко (Коробка 74), Павлов, Балан, Щедрий (Козак 67), Січінава (Акименко 57), Ковальов, Лупашко (Клименко 54), Синьогуб, Льопка
Головний тренер: Сергій Лавриненко

Попередження: Бєлоусов, Кулинич, Петров, Загоруйко, Рудика – Лупашко, Січінава, Козак, Акименко

Вилучення: Бєлоусов (35, друга жовта), Кулинич (50, друга жовта)

 

Довгоочікуваний матч на «Славутич-Арені» минув для господарів за важким сценарієм. Команда Івана Богатиря пропустила швидкий гол уже на 8-ій хвилині. Після стандарту Ілля Коваленко відправив м’яч у ворота Ігоря Левченка – 0:1.

Ближче до середини тайму «Металургу» вдалося вирівняти гру, хоча повноправно володіли ініціативою футболісти «Інгульця». Найкращий шанс відзначитися у господарів мав Олексій Щебетун. Нападник «Металурга» обікрав захисника, опинившись прямо перед Богданом Шустом, але удар пройшов повз ворота.

У гостей особливо загрозливо виглядали стандарти. Через те, що гравці «Металурга» не встигали за стрімкими атаками «Інгульця», доводилося часто фолити. Як наслідок, ще в першому таймі запоріжці залишилися в меншості. Денис Бєлоусов отримав дві жовті картки і покинув поле. До перерви «Металург» залишився вдесятьох і програвав – 0:1.

Ситуація ще більше ускладнилася з другим вилученням «Металурга». На 50-й хвилині Сергій Кулінчіч так само «постраждав» від дій арбітра, побачивши перед собою другу жовту. Тим не менше удев’ятьох запоріжці почали діяти сміливіше і агресивніше.

«Інгулець» зарано заспокоївся, за що міг поплатитися мінімум двічі. Звичайний штрафний в центрі поля ледь не перетворився на гол-красень від Євгена Сухіни. Удар зі своєї половини поля застав зненацька Богдана Шуста – м’яч влучив у поперечку, а на добиванні не пощастило Костянтину Чернію – вище воріт.

«Інгулець» відповів небезпечним ударом Артема Щедрого, який з убивчої позиції зарядив вище поперечини. Гості особливо не квапилися знімати інтригу. На 89-й хвилині Сергій Рудика міг покарати за це «Інгулець». Він вистрибнув вище за всіх у чужому штрафному після навісної передачі Олексія Разуваєва і направив м’яч головою у дальній кут – поруч зі стійкою.

Під час стандартів «Металурга» підключався навіть голкіпер Ігор Левченко. Так відчайдушно запоріжці прагнули відігратися. Однак «Інгулець» у компенсований час зняв усі питання. Відзначився найкращий бомбардир клубу Олександр Акименко.

Таким чином у першому домашньому матчі «Металург» не зумів набрати очок і тепер за тиждень відправиться до одеської області на гру з «Балканами».

 

Прес-служба МФК «Металург»