Запорізькі легкоатлетки допомогли збірній України зберегти прописку в європейській Суперлізі

 

Сьогодні у польському Бидгощі добіг завершення командний чемпіонат Європи з легкої атлетики. За результатами 40 видів програми збірна України набрала 225 очок, і посіла сьоме місце, таким чином зберігши за собою місце в елітному дивізіоні.

Допомогли Україні утриматися у Суперлізі і спортсменки Федерації легкої атлетики Запорізької області, які втрьох принесли збірній 22 очки.

Як ми вже повідомляли, у перший день змагань десяте місце в бігу на 100 м посіла Вікторія Ратнікова. Наступного дня жіноча збірна України, у складі якої виступала Ратнікова, показала кращий результат сезону в естафеті 4х100 м, у фіналі командного чемпіонату Європи. З результатом 44.34 сек, українські дівчата Вікторія Ратнікова, Ганна Плотіцина, Яна Качур та Ганна Чубковцова, були третіми в своєму забігу. У загальному заліку цей показник дев’ятий, і приніс збірній України 4 очок.

Катерина Климюк принесла Україні 6 очок. У фіналі бігу на 400 м вихованка Заслуженого тренера України Костянтина Рурака посіла сьоме місце, показавши час 53.09.

Найбільше очок вдалося здобути в останній день Анастасії Бризгіній та Катерині Климюк, які виступали в естафеті 4х400 м.

Український квартет, Анастасія Бризгіна, Тетяна Мельник, Катерина Климюк та Анна Рижикова, виграв забіг В, показавши кращий результат сезону — 3:29.33. У загальному заліку серед двох забігів цей час став четвертим, і приніс нашій команді 9 очок.

Перше місце з кращим результатом сезону в Європі посіли господині змагань – збірна Польщі 3:24.81. Другий результат у британок -3:27.12, третій у італійок — 3:27.32.

Додамо, що виграли чемпіонат Європи господарі, поляки (345 очок), срібло – у Німеччини (317.50), бронза – у Франції (316.50). Залишають Суперлігу чехи, шведи, греки, фіни та швейцарці. Замість них до еліти заходить переможець першої ліги – Португалія.

 

Федерація легкої атлетики Запорізької області

 

https://www.facebook.com/olenasport/videos/2372987899616221/