У Запоріжжі визначили переможців обласної олімпіади з фізичної культури

 

27 січня на базі спортивного комплексу Запорізького національного університету відбувся фінал обласної олімпіади з предмету «Фізична культура» серед учнів загальноосвітніх шкіл та інтернатів регіону.

 

На вирішальний етап зібралося близько семи десятків учнів 9-11 класів з усієї області – це хлопці та дівчата які перемогли у шкільних, а потім районних та міських етапах олімпіади.

 

Перед тим як приступити до змагань, учасники олімпіади зарядилися позитивом під час флешмобу-руханки, який провів Заслужений тренер України Борис Кокарєв. Потім школярі розпочали демонструвати майстерність на різних майданчиках спортивного комплексу.

 

У програмі олімпіади – ігрові види спорту (баскетбол, гандбол, футбол, волейбол), завдання з туризму (в’язання вузлів та викладання вогнища), спортивна гімнастика (акробатика, вільні вправи), легкоатлетичні вправи ( потрійний стрибок з місця, човниковий біг), а також теоретична частина ( комп’ютерні тести на знання методики фізичного виховання, історії олімпійського руху, традицій сучасного олімпійського руху в України).

 

-Учнівська олімпіада з предмету фізична культура це така ж рівноцінна олімпіада, як і з інших предметів. Але на нашу думку, цей предмет має стояти на першому місці – коли з фізичної культурою все в порядку, і в інших предметах все буде добре. Ми проводимо цей захід з 2012 року . Ідея належить мені, — розповідає завідувачка кафедри фізичної культури і спорту Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук Олена Аксьонова,Це не змагання, а демонстрація багатофункціональності дитини та вчителя, його методики. Коли вчитель не сконцентрований на одному виді спорту, а сконцентрований на різнорівневому гармонійному розвитку своїх учнів. Це інші діти, інші вчителі, вони по іншому будують навчальний процес.

 

Організатори відзначили високий рівень підготовки учасників олімпіади. Та вручили подяки викладачам фізичної культури, які докладають зусиль для проведення олімпіади и підготовки учнів. Навіть олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики, Ольга Стражева, яка оцінювала акробатичну майстерність школярів зауважила чудову фізичну форму школярів.

 

За підсумками усіх видів програми, кращі результати серед хлопців показали дев’ятикласник Назар Швець (ЗЗШ №87, Дніпровський р-н Запоріжжя) та учень одинадцятого класу Єгор Максимчук (школа № 84, Комунарський р-н Запоріжжя).

 

Серед дівчат лідерками стали одинадцятикласниці Аліна Довгаль (ЗЗШ 87, Дніпровський р-н Запоріжжя) та Валерія Гальченко (школа 45, Хортицький р-н Запоріжжя).

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ