Антон Карнаух: «Ярмарок спорту» має стати національним проектом!

 

1-2 червня у Запоріжжі відгримів V ювілейний «Ярмарок спорту». Вперше фестиваль проходив одразу два дні. У перший учасники презентували свої види спорту за допомогою показових виступів, інтерактивних локацій та відкритий тренувань. Другий день «Ярмарку спорту» було присвячено різноманітним змаганням. Про підсумки фестивалю  розповідає його ідейний натхненник, та головний організатор – голова Асоціації спортивних організацій Антон Карнаух.

 

-Антоне, чим запам’ятався «Ярмарок спорту» самим організаторам?

-П’ятий ярмарок спорту здивував не стільки масштабами, хоча і масштабами теж, скільки рівнем підготовки колективів до фестивалю. Деякі локації збирали кілька днів, це вже не просто майданчики, а цілі спортивні містечка простонеба!

-Скільки учасників забрав фестиваль цього року?

-Участь в ювілейному «Ярмарку спорту» взяли більше півсотні колективів. Кількість колективів цього року не збільшилося. Нажаль ми вже досягли максимуму, і не можемо охопити всі подані заявки в один день. Тому свято перейшло у дводенний формат – цього року вперше були змушені організовувати другий день, і все чемпіонати проводити у другий день. Зараз ми не ставимо завдання збільшувати кількість учасників, а працюємо над тим, щоб була більш якісна підготовка до заходу. Цього року в нас це вийшло, тому ми оцінюємо позитивно п’ятий «Ярмарок спорту».

-Які родзинки саме ювілейного фестивалю?

-На честь п’ятого фестивалю нам дуже хотілося відзначити кістяк «Ярмарку спорту» — ті колективи, федерації і клуби, які брали участь в нашому заході три і більше років. І коли ми почали рахувати, таких виявилося два десятки, тобто майже половина від всіх учасників. Це надзвичайно радує. Кістяк «Ярмарку спорту» – це показник активності клубів, запоріжців у громадському житті міста, зокрема спортивному житті. Цей кістяк особливо цінний до нас.

— Продовжилася традиція вітати «Похресників Ярмарку спорту», кільки людей залучилися до спорту завдяки минулому фестивалю?

— Похресники це наша гордість, коли ми бачимо такі результати, що діти і дорослі після Ярмарку спорту приходять до секцій, можемо говорити що ей фестиваль проходить не дарма!  Цього року відзначили три десятки похресників, причому це не лише діти а й дорослі!

-Які плани на шостий «Ярмарок спорту»?

-Наступний «Ярмарок спорту» хочемо зробити всеукраїнським – запросити до Запоріжжя спортсменів з інших областей України, провести всеукраїнські змагання. Ми хочемо ділитися досвідом «Ярмарку спорту», хочемо отримувати новий досвід! Тому наше завдання, зробити Ярмарок спорту національним проектом, причому національним проектом не привезеним до Запоріжжя, а національним проектом із Запоріжжя.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»