П’ятий «Ярмарок спорту» обіцяє дивувати

 

Трохи більше півтора місяця лишається до наймасштабнішого спортивного фестивалю Запоріжжя – «Ярмарку спорту». Цього разу мультиспортивне свято, яке проходить під гаслом «Обери свій спорт!» відбудеться у парку «Дубовий гай» вже вп’яте. Чим дивуватиме ювілейний «Ярмарок спорту», розповідає голова Асоціації спортивних організацій, яка виступає організатором свята, Антон Карнаух.

 

-Антоне, скажіть, де і коли відбудеться 5-й «Ярмарок спорту»?

 

-За традицією будемо активно розпочинати літо! 1-2 червня ми чекаємо всіх у парку «Дубовий Гай», цього року знов «Ярмарок спорту» проводимо разом з нашими партнерами – «Фестивалем сім’ї».

 

-Вперше «ЯС»  триватиме одразу два дні, чому вирішили змінити формат?

 

-Минулого року ми побили власний рекорд за кількістю учасників та заходів. У четвертому «Ярмарку спорту» взяли участь 120 колективів, клубів, команд, федерацій, організації, які представили не лише Запоріжжя і область. Були гості з тринадцяти міст України і навіть з Молдови! Учасники продемонстрували більше 60  показових виступів, організували більше 40 окремих локацій, провели 7 чемпіонатів! Щоб не перевантажувати гостей свята інформацією, і дати можливість роздивитися кожну локацію, познайомитися з кожним видом спорту, цього року ми вирішили проводити «Ярмарок спорту» два дні.

 

-Що очікує гостей свята першого дня?

 

-Перший день у нас буде демонстраційним – присвятимо його показовим виступам колективів. Також кожен учасник може проводити цього дня майстер-класи, конкурси й інші активності з відвідувачами «Дубового гаю». Звісно буде традиційна загальна зарядка учасників і флеш-моб. А ще плануємо урочисту частину — привітаємо похресників «Ярмарку спорту», та відзначимо наших «старожилів» — тих учасників, які були з «Ярмарком спорту» всі ці роки.

 

-А другого дня яка програма?

 

2 червня «Ярмарок спорту» буде активним. На цей день заплановані всі чемпіонати, які захочуть провести наші учасники. А центральним заходом  стане  VІІ Всеукраїнські козацькі ігри «Запорозька слава» та Чемпіонат України з боїв «Лава на лаву», який проводитиме Всеукраїнська федерація Спас.

 

-Напевно це не всі сюрпризи?

 

-Звісно ні! Готуємо також майданчик активних та екстремальних видів спорту, він обіцяє здивувати! Там можна буде не лише познайомитися з незвичайними сучасними видами дозвілля, а й дізнатися більше про здоровий спосіб життя.  Знайти цей майданчик буде дуже легко, адже біля нього літатиме справжня повітряна куля –і  це лише один з сюрпризів, які чекають на гостей п’ятого «Ярмарку спорту».

 

-Хто може взяти участь в «Ярмарку спорту»?

 

Традиційно наше свято відрите для всіх бажаючих! Аби стати частиною фестивалю, треба заповнити онлайн-анкету учасника. Звісно ми дуже хочемо бачити наших постійних друзів, і за заявками вже бачимо, що вони будуть! Але й завжди раді новим знайомствам, новим командам і новим видам спорту!

 

-А багато заявок вже маєте?

 

-На сьогодні анкету заповнили два десятки колективів, і ми маємо заявки на шість чемпіонатів.

 

-Окрім спортсменів, кого запрошуєте до участі?

 

-Ми завжди раді волонтерам, засобам масової інформації та партнерам, які хочуть внести свій вклад в популяризацію спорту та здорового способу життя.

 

Доречі, нещодавно команда «Ярмарку спорту» стала переможцем конкурсу журналу VIP CLUB в номінації «VIP-персона», як вважаєте що означає ця перемога для фестивалю?

 

-По-перше ми дуже вдячні кожному, хто віддав свій голос за наш проект. Це ще одне підтвердження того, що «Ярмарок спорту» — потрібний та актуальний проект для нашого міста! А по-друге, завдяки конкурсу та голосуванню, ще більше запоріжців дізналися про наш фестиваль. Крім того, ми змогли донести інформацію про «Ярмарок» новій аудиторії – еліті нашого міста, представникам бізнесу, влади. І в подальшому сподіваємось на співпрацю, з соціально-активним бізнесом та активом регіону, аби разом популяризувати й розвивати спорт, та інші проекти, спрямовані на формування здорової нації.

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»