Чемпіоном першого сезону Студентської ліги України з гандболу стала команда ЗНТУ

 

З 28 по 30 травня в Запоріжжі, у палаці спорту ПрАТ ЗТР відбулися фінальні матчі першого в історії сезону Студентської ліги України з гандболу серед чоловіків. Передбачалося, що в заключній стадії Ліги братиме участь чотири найсильніших колективи:

 

  • Луганський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Сумський державний університет
  • НУ «Запорізька політехніка» (команда ЗНТУ)
  • Полтавська державна аграрна академія

 

Нажаль, незадовго до зазначеної дати полтавці відмовилися від участі в фінальних іграх. Тому було прийнято рішення розіграти звання чемпіона Студентської ліги серед трьох колективів.

 

28-го травня команда ЗНТУ, складена з гравців, які виступають за клуби Суперліги «ZTR», «ЗНТУ-ЗАБ» і «ЗТР-Буревісник» з рахунком 51:27 завдала поразки команді СумДУ. Ця команда виступає у вищій лізі українського гандболу.

 

СумДУ (Суми) — ЗНТУ (Запоріжжя) 27:57 (16:24)

28 травня. Запоріжжя. СК ЗТР.

Судді Новіков/Дуплій. Делегат — Стеценко

СумДУ: Фіногеєв, Кулібаба Олег, Чеботар, Громовський, Кулібаба Дмитро 5, Чайка 8, Рогович 6, Бойко, Сербалюк 3, Гуцький, Леоненко, Кошельник, Бойко, Ярошенко 4, Червонков 1, Міщенко.

ЗНТУ: Лобчук, Рубан 3, Парамонов 1, Петращак 3, Глушак 3, Нагаві 6, Греблєв 5, Міноцький 10, Онуфрієнко 8, Білий, Бурзак, Залевський, Черевко 6, Стрельников, Кобзій 2, Скиба.

 

Наступного дня сумчани поступилися команді  луганського університету, за яку виступають хлопці, що грають в Суперлізі за «ЗТР-Буревісник» і навчаються в цьому ВНЗ, — 24:41.

 

ЛНУ (Луганська область) — СумДУ (Суми) 41:24 (21:14)

29 травня. Запоріжжя. СК ЗТР.

Судді Новіков/Дуплій.

Делегат – Стеценко

ЛНУ: Новіков, Ковальчук, Одиноков 7, Нікулічев, Сагдєєв 8, Плахотін 10, Смєлков, Попович 10, Осадчий 6, Пархомов.

СумДУ: Фіногеєв, Кулібаба Олег 1, Чеботар 3, Громовський 5, Кулібаба Дмитро, Чайка 1, Рогович 2, Бойко 3, Сербалюк, Гуцький, Леоненко, Кошельник, Бойко 1, Ярошенко 8, Червонков, Міщенко.

Після цих двох ігор гандболісти з Сум відбули до рідного міста, а перше місце в очному поєдинку розіграли ЗНТУ та ЛНУ ім. Т.Г. Шевченко.

 

ЗНТУ — ЛНУ — 38:30 (19:16). Студентська ліга України.

30-е травня 2019 року. Запоріжжя. Палац спорту ПрАТ ЗТР.

Судді: Анатолій Новиков (Запоріжжя) і Марина Дуплій (Запоріжжя).

Делегат ФГУ Олександр Стеценко.

ЗНТУ: Білий, Лобчук; Рубан, Парамонов, Петращак, Глушак (2), Наґава (1), Гребльов (3), Міноцкій (8), Онуфрієнко (1), Бурзак (1), Залевський (2), Черевко (4), Стрельников (6) , кобза (7), Скиба (3). Головний тренер Ростислав Ланевич.

ЛНУ: Ковальчук, Новіков; Одіноков (6), Сагдеев (4), Нікулічев, Плахотин (7), Смелков (3), Попович (7), Осадчий (3), Пархомов. Головний тренер Олег Леонтьєв.

 

У першому таймі боротьба була запеклою, ніхто не хотів поступатися. Лише перед самою перервою ЗНТУ вдалося відірватися на три м’ячі. А в другому таймі ЗТНУ зробив дванадцятихвилинний спурт, який завершився з рахунком 10: 1. Ось в ці хвилини і була вирішена доля матчу. А ще чималу роль зіграла більш довга лава у команди ЗНТУ.

 

— Суперник хороша команда, мотивована була, видно що  теж хотіла посісти перше місце для свого ВИШу, але ми тут виграли гадаю на характері. Хочу привітати хлопців з тим, що вони посіли перше місце. Результатом в принципі задоволений, ми так і планували. Кінець сезону, але вони зібралися попри втому, і виконали завдання! – розповідає тренер команди ЗНТУ Сергій Сєренко

 

Кращим бомбардиром став Тарас Міноцькій (ЗНТУ), який забив за два матчі 18 голів. На один м’яч менше в активі Данила Плахотіна (ЛНУ) та Артема Поповича (ЛНУ).

 

У фінальній грі в першому таймі багато не забили тому такий рахунок. Але потім все вийшло, показували все що могли, грали спокійно і виграли. Суперник був гідний але вони грали одним складом — це дуже не просто. У другому таймі вони втомилися, тому і такий результат. Взагалі студентська ліга давалася легко, все ж таки інші студентські команди не так інтенсивно тренуються як ми. Тут ми представляли інтереси нашого університету, виграли перше місце і це дуже престижно! – поділився враженнями Тарас Міноцький.

 

Після закінчення матчу відбулося нагородження учасників вирішальної гри. Кубки, дипломи та медалі стали нагородою командам і їх гравцям.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОНУ