Команда ЗНТУ захистила титул чемпіона студентської баскетбольної ліги України

 

У Запоріжжі визначився чемпіон Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк. За титул сперечався його діючий володар – студенти Запорізького національного університету та команда Сумського державного університету.

 

У першому матчі команда Кирила Вікторова вже в дебюті зустрічі доклала максимум зусиль, аби приголомшити сумчан. Це дозволило здобути 21 очко переваги. Суперники кинулися відіграватися, але за три чверті в надрезультативному поєдинку змогли скоротити різницю до 9 очок — 117:108. Найрезультативнішими у складі «машинки» стали Міхєєв (26 очок), Кондраков та Биков (обидва по 23).

 

На початку другого матчу студенти СумДУ зуміли нав’язати боротьбу супернику та навіть захопили лідерство, яке зуміти втримати до завершення десятихвилинки. Проте, лише 4 хвилини у другій чверті знадобилося команді ЗНТУ, аби перевести шальки терезів на свою користь — влучним дальнім кидком Юрій Кондраков вивів свою команду вперед. Після цього практично до завершення першої половини гри на паркеті точилася рівна боротьба, але за хвилину до кінця часу в Сум щось пішло не так: команда Андрія Білозерецького за останню хвилину пропустила понад 10 балів і в підсумку на велику перерву команди пішли за «+13» для Запоріжжя: 38:51. В другій половині дива не сталося. СумДУ намагалися дістати суперника, проте всі спроби виявилися марними. Впевнена перемога Запоріжжя з рахунком 105:81 та другий чемпіонський титул поспіль, повідомляє офіційний сайт Федерації Баскетболу України.