Федерація баскетболу Запорізької області підбила підсумки «бронзового» сезону

За сталою традицією, по завершенню баскетбольного сезону президія ФБЗО підбиває його підсумки та окреслює плани роботи федерації на наступний сезон.

Відкрив президію президент ФБЗО Валерій Елькінсон, який нагадав про успіхи та здобутки запорізького баскетболу в минулому сезоні. Перший сезон після введення в експлуатацію ПС «Юність» був дуже яскравим та насиченим для запорізьких шанувальників баскетболу. Крім матчів чоловічої та жіночої Суперліги, головна спортивна арена міста приймала ще відбірковий матч чоловічої збірної України на Чемпіонат Світу та Матч Зірок Суперліги. Здобутки ж команд нашого регіону були вперше осяяні цілим розсипом бронзових нагород. БК «Козачка-КПУ» вперше після відродження взяла участь у змаганнях команд жіночої Суперліги та здобула необхідний досвід і фундамент для майбутнього прогресу. А от бердянська «Чайка-ДЮСШ» вперше за 16 років здобуває медалі баскетбольного чемпіонату України! Також бронзові медалі здобули колективи під керівництвом Кирила Вікторова: БК «Металург-ЗНТУ» у Першій лізі чоловічого чемпіонату України та команда НУ «Запорізька Політехніка» у Студентській баскетбольній лізі України.
Виступ головної команди області БК «Запоріжжя» в Суперлізі Парі-Матч взагалі був тріумфальним – команда під орудою Валерія Плеханова стала переможцем регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч, а в серії плей-офф здобула бронзові нагороди!

Чемпіонат міста в минулому сезоні пройшов в 2 кола. Всього у першості змагалося 9 команд, причому завдяки участі колектива з Мелітополя, турнір носив статус «Відкритого». Змагання в ньому відбувалися протягом півроку та пройшли в цікавій боротьбі та на високому організаційному рівні. Спонсором чемпіонату в цьому сезоні була компанія НПП «Хартрон-ЮКОН». Останнім часом запорізька міська влада приділяє спорту і зокрема баскетболу все більше уваги — завдяки цьому дитячі команди мали змогу приймати участь у виїзних турах ВЮБЛ. Юні баскетболісти отримали безцінний досвід турнірної боротьби та виказали істотний прогрес у своїй майстерності. Окрім змагань у ВЮБЛ, вихованці ДЮСШ взяли участь у турнірі серед хлопчаків, присвяченому пам’яті директора ДЮСШ №12 Олексія Реви та у дитячих та студентських стрітбольних турнірах.

Протягом сезону в нашому місті проводили збори жіночі та чоловічі збірні України. Зокрема, наразі у місті тренується чоловіча команда U-20 під орудою Валерія Плеханова. Також у Запоріжжі було проведено декілька семінарів для підвищення кваліфікації баскетбольних тренерів та операторів статистики.

Наприкінці президії було наголошено, що в сезоні 2018/2019 років у Запоріжжі буде проведено ще декілька турнірів з баскетболу 3х3: 9 червня на майданчиках розташованих на стадіоні «Славутич Арена» змагатимуться юнаки, а 22 червня там буде проведений турнір для дорослих.

Баскетбольне життя у Запоріжжі та області вирує, а наступний сезон буде для запорізьких шанувальників баскетболу не менш цікавим, насиченим та привабливим.

 

Федерація баскетболу Запорізької області