Уперше в сезоні «Запоріжжя» поступається «Одесі»

Запорізька команда повністю програла підбирання (27/56), але при цьому навіть мала шанси на перемогу і героїчно боролася до останньої хвилини

 

БК «Одеса» – БК «Запоріжжя» 95:88 (22:21 27:27, 27:22, 19:18)

 

Одеса: Вітолс (3 + 4 передачі – 4 втрати), Щепкін (18 + 8 передач), Бєліков (16 + 10 підбирань + 2 блок-шота – 4 втрати), Новіков (4), Хелманіс (24 + 8 підбирань) – старт; Шеляковс (9 + 8 підбирань), Пустозвонов (8), Балабан (7), Ткачук (4), Скрипець (2).

Головний тренер: Олег Юшкін.

 

Запоріжжя: Холтон (14 + 6 передач), Кондраков (2), Мироненко (5), Хілл (30 + 5 підбирань + 2 блок-шота), Преслі (11 + 3 блок-шота) – старт; Трент (19 + 4 передачі + 7 перехоплень), Шевченко (6), Овдеєнко (1), Буц, Теряник.

Головний тренер: Валерій Плеханов.

У середньому в цьому сезоні баскетболісти «Запоріжжя» набирають за гру майже 40 підбирань. Поєдинок з «Одесою» став виключенням із правил. Важко пояснити, чому команда Валерія Плеханова цілком і повністю віддала щит супернику, а ще цікавіше від того, що запоріжці могли навіть витягнути цей матч.

 

Усе розпочалося із феєрії легіонерів – Арнолдса Хелманіса і Джервона Пресслі, які були головними постачальниками набору очок для своїх клубів. Менше ніж за чотири хвилини ігрового часу латвієць приніс “Одесі” сім балів, тоді як американець відповів аж вісьмома! До медіа тайм-ауту запоріжці вели у рахунку 13:9. Потім Кіндалл Хілл ефектним слемом засвітив для гостей максимальну перевагу у вісім очок. Із появою на майданчику української четвірки гравців “Запоріжжя” разом з Маліком Трентом, суперник почав швидко надолужувати згаяне. Одесити почали максимально ефективно використовувати перевагу на щитах, маючи при цьому значно більше втрат і значно менше перехоплень. Максим Пустозвонов і компанія перевернули усе з ніг на голову – 22:21 на користь господарів.

 

У другій чверті прокинувся кращий бомбардир запоріжців Малік Трент. Упродовж ігрового відрізку він набрав 11 очок, але цього було замало. Снайпери “Одеси” не на жарт розгулялися на периметрі – Олексій Щепікн та Олександр Бєліков дали господарям двозначну перевагу 40:29. Єдиним у запоріжців, хто міг відповісти на периметрі виявився Кіндалл Хілл. Він і став найрезультативнішим гравцем першої половини матчу, записавши до свого активу 13 очок. Ривок, влаштований Хіллом і Трентом допоміг запоріжціям мінімально зблизитися у рахунку – 48:49.

 

Третя чверть розпочалася із фол траблу для Джервона Пресслі, що посилювало проблему гостей із підбираннями. Одесити закріпили ситуацію на щитах, продовжуючи обстрілювати ворожий кошик зливою триочкових. Лише за одну чверть підопічні Олега Юшкіна оформили п’ять дальніх влучань. Так “Одеса” підійшла до заключного відрізку із перевагою – 76:70.

 

Складно у це повірити, але в заключній чверті запорізькі баскетболісти зуміли зробити лише чотири підбирання (!), тоді як суперник – у чотири рази більше. А ще складніше у те, що команда Валерія Плеханова зуміла відіграти у цій чверті 10 очок відставання. Кіндалл Хілл своєю трьохою дав позитивний імпульс уболівальникам “Запоріжжя”, зрівнявши рахунок за три хвилини і 20 секунд до кінця ігрового часу. Максим Пустозвонов після чергового виграного одеситами підбирання у нападі вивів “Одесу”  вперед – 89:86. Мінімум двічі запоріжці мали шанси змінити цю цифру, але той же Хілл зробив втрату і змазав дальній, а Володимир Шевченко не скористався шансом зачепитися за овертайм у швидкому відриві, тоді як одесити завдяки штрафним втримали переможний результат 95:88.

 

Гостям в Одесі не допомогли ні рекордні сім перехоплень Маліка Трента, ні 30 очок з неймовірними 6/7 триочкових Кіндалла Хілла. Вирішальними все ж стали програні вщент підбирання та невдалі дії снайперів запоріжців. За два дні відбудеться не менш важкий поєдинок у Южному, де на нашу команду чекає лідер турнірної таблиці “Хімік”.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»