На Запоріжжі визначили переможця «Стартів надій»

Півтори сотні школярів Запорізької області взяли участь в третьому етапі Всеукраїнських дитячих спортивних ігор «Старти надій»-2017, за програмою обласної Спартакіади учнів загальноосвітніх навчальних закладів 2016-2017 навчального року.

 

Ці змагання мають глибокі традиції — вже близько тридцяти років проводиться «Старти надій». Ми бачимо, що інтерес у районів, у шкіл до них високий. Цього разу приїхало одинадцять команд, а в попередні роки було по 6-7. Тож бачимо що цікавість росте, — розповів заступник начальника Запорізького обласного управління комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти та науки України Віталій Івакін.

Переможців регіонального етапу визначали на стадіоні «Локотив». Кращі команди з одинадцяти районів міста і області змагалися у бігу на 60 м, стрибках у довжину, піднімання тулуба з положення лежачи, метанні м’яча, та естафеті 8Х50, яку бігли команди у складі чотирьох дівчат і чотирьох хлопців.

 

В бігу на 60 м кращими стали Святослав Завєріко (Дніпровський район Запоріжжя) – 7.78 сек, та Ліза Прокопенко (Шевченківський район Запоріжжя) 8.27 сек.
У стрибках в довжину кращі результати показали Олексій Петренко (Пологи) — 4 м 95 см та Аліна Полянська (Хортицький район Запоріжжя) — 4 м 70 см.
У метанні м’яча не знали собі рівних Іван Білан (Шевченківський район Запоріжжя) — 58 м та Аліна Батіг (Гуляйполе) — 39 м.
В підніманні тулуба лідерами стали Гліб Чумаченко (Хортицький район Запоріжжя) — 81 раз та Анастасія Бочкарьова (Пологи) — 71 раз.
В естафеті перемогла вісімка Хортицького району Запоріжжя (56,98 сек), другі – школярі Шевченківського району Запоріжжя (57.24), третьою стала команда з Поліг (57.93).

У командному заліку перемогла команда міста Пологи. Друге місце у збірної Хортицького району Запоріжжя, треті – школярі Комунарського району обласного центру.

 

Переможець обласного етапу – пологівська команда візьме участь у фінальних змаганнях Всеукраїнських дитячих спортивних ігор „Старти надій 2017”, які пройдуть з 05 по 09 червня 2017 року в Луцьку.

 

Запорізьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України