В Запоріжжі підвищують кваліфікацію дитячі футбольні тренери

bccc1bc48936fa7860db758af18f4afcВже п’ятий рік поспіль на базі навчального центра Запорізької обласної федерації футболу успішно проводиться курс навчання тренерів дитячо-юнацького та аматорського футболу за програмою «С-диплом ФФУ». Цьогоріч 18 майбутніх дипломованих фахівців стали до навчання – протягом трьох сесій вони опановуватимуть і вдосконалюватимуть знання з фізіології, дитячо-юнацької і дорослої анатомії, ведення тренувального процесу, суддівства, психології, медичного супроводження футбольних команд тощо.

 

Викладатимуть дисципліни досить відомі в своїй справі люди – професійні футбольні тренери Анатолій Чанцев, Володимир Хохлов і Віктор Жук, доктор медичних наук Євген Михайлюк, доктор психологічних наук Олексій Шевяков, арбітр ФІФА Вікторія Стеценко, керівник програми навчання тренерів «С-диплом ФФУ» в Запорізькій обласній федерації футболу, лектор центра ліцензування ФФУ за рівнями «В», «А» і «PRO» диплом УЕФА, доктор наук з фізичного виховання та спорту Едуард Дорошенко.

 

Додамо, що навчальний центр Запорізької обласної федерації футболу обладнаний сучасною відео-, аудіо- та комп’ютерною апаратурою, зручними кріслами і візуальним макетом футбольного поля для опановування знаннями. Заплановані й практичні заняття. На фініші програми слухачів чекають теоретичні та практичні іспити. За вимогами тренерської конвенції УЕФА рівень «С» диплому національних федерацій є базовим для бажаючих отримати «В», «А», «PRO» дипломи УЕФА та визнається країнами – членами УЕФА та ФІФА. Випускники програми навчання тренерів у Запорізькій обласній федерації футболу («С-диплом ФФУ») успішно працюють в багатьох країнах світу – США, РФ, КНР, країнах ЄС, ОАЕ, Північної Африки та ін.

 

Додамо, що зараз виявили бажання навчатися 18 слухачів. Серед них діючі гравці української Прем’єр-ліги Сергій Басов, Андрій Новак, Вадим Бородавка, Антон Щедрик (усі – ПФК «Олександрія»), Микита Каменюка і Григорій Ярмаш («Зоря», Луганськ), помічник головного тренера ФК «Мотор» (Запоріжжя) Валерій Цупро та ін.

 

Запорізька обласна федерація футболу