Турнір до Дня Перемоги виграли баскетболісти ЗНТУ

У ЗНУ завершився 10, ювілейний, Відкритий кубок вишу з баскетболу серед студентських команд до Дня Перемоги, учасниками якого стали студентські команди чотирьох українських вишів: Запорізького національного університету (ЗНУ), Запорізького національного технічного університету (ЗНТУ), Університету митної справи та фінансів (м. Дніпро, УМСФ) та Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького (МДПУ).

 

У перший день змагань зустріч команд ЗНТУ та УМСФ завершилася перемогою студентів ЗНТУ із рахунком 125:38. А у грі між ЗНУ і МДПУ перемогу здобули спортсмени МДПУ – (83:85). У другий день ігор відбулась зустріч команд ЗНУ і УМСФ, гра яких завершилась з рахунком — 117:57 на користь ЗНУ. Також в цей день зіграли ЗНТУ- МДПУ (146 : 70). В останній день за перемогу змагалися між собою команди ЗНУ – ЗНТУ (71:107) та УМСФ і МДПУ (108:83).
За результатами цих змагань місця між командами розподілилися наступним чином:
І місце – ЗНТУ
ІІ місце – МДПУ
ІІІ місце – ЗНУ
ІVмісце – УМСФ
Під час урочистого закриття Відкритого кубку ЗНУ з баскетболу учасників змагань привітали і вручили нагороди проректор з наукової роботи ЗНУ Геннадій Васильчук, заступник директора СОК ЗНУ Олександр Петренко та тренер баскетбольної команди ЗНУ Віктор Горбуля.
Вітаючи учасників турніру та переможців, Геннадій Миколайович подякував гравцям за яскраву гру, побажав баскетболістам подальших спортивних успіхів та перемог та розкриття своїх спортивних талантів.
В свою чергу, головний суддя змагань Петро Драган подякував керівництву ЗНУ, ППО ЗНУ та кафедрі фізичного виховання за можливість проводити свято студентського баскетболу на високому рівні та приймати у себе представників студентських баскетбольних команд із різних куточків України. Також він исловив сподівання на подальше продовження таких змагань в стінах ЗНУ.
Зазначимо, що усі учасники цьогорічного баскетбольного змагання отримали грамоти, а переможці – медалі за перші три місця та відповідні кубки. Окрім того, кращі гравці баскетбольних команд були відзначені окремо грамотами та пам’ятними подарунками від організаторів турніру. Так, кращим нападником став студент ЗНТУ Рустам Рагімов, кращим гравцем – Віталій Биков (ЗНТУ), кращим захисником – Андрій Єрмоленко (ЗНУ), а кращим центровим – Роман Морозов (ЗНТУ).

 
Олена Переверзєва, офіційний сайт ЗНУ