Баскетболісти КПУ – сильніший студентський колектив регіону

997070Студентські команди Запорізької області зіграли поєдинки регіонального етапу студентської баскетбольної ліиги України (СБЛУ).  В змаганнях брали участь команди Класичного приватного університету, Запорізького національного технічного університету, Запорізького національного університету та Запорізького металургічного коледжу. Чемпіони та бронзові призери Студентської баскетбольної ліги України сезону 2015/2016 — команди КПУ та ЗНТУ не мали проблем з іншими суперниками відбіркового турніру та вийшли  до півфінальної стадії змагань, яка відбудеться в наступному році в Одесі. А очному поєдинку між цими колективами залишалося лише виявити переможця запорізького регіонального етапу СБЛУ.

 

 

Те, що матч дуже принциповий було видно зі стартових хвилин. Команди грали з бажанням, швидко, агресивно та результативно. Спершу пішли у відрив баскетболісти ЗНТУ. Після енд-вану Іллі Міхєєва гравці “машинки” повели 14:6. Своєчасні корективи вніс наставник КПУ, семиразовий чемпіон України з баскетболу Олександр Скутельник. Енд-ваном відповів Олександр Белла, а ще один гравець із досвідом гри у Суперлізі Іван Ткаченко звів нанівець перевагу ЗНТУ. До завершення періоду лідер постійно змінювався. На останній секунді чверті Сергій Мясоєдов вивів ЗНТУ вперед за підсумком 10-хвилинки — 25:23.

 

 

Перестрілка і часта зміна лідера тривала і в другій чверті. Принциповість переростала в непоступливість. Через це у гравців ЗНТУ з’явилися проблеми із фолами. В середині чверті по три порушення були у пасиві ключових виконавців Віталія Бикова та Іллі Міхєєва. Саме в ті хвилини й стався вирішальний ривок у виконанні баскетболістів Класичного приватного університету. Завдяки високому відсотку реалізації та переваги на підбираннях, команда КПУ пішла на велику перерву із перевагою 51:43.

 

 

У третій чверті баскетболісти КПУ утримували 10-очкову перевагу. А після того як Ілля Міхєєв отримав четвертий фол, ЗНТУ остаточно «посипався». Гравці із лави запасних не підсилили гру команди Кирила Вікторова. Очолювана розігруючим баскетбольного клубу “Дніпро” Еріком Ткачуком, команда Класичного приватного університету довела свою перевагу до 20 очок.

 

 

В заключній 10-хвилинці баскетболісти “КПУ” довели справу до впевненої перемоги. Протягом чверті глядачі ще не раз побачили дальні влучання Романа Бея та слем-данки Івана Ткаченка. Діючий чемпіон України серед студентів переміг бронзового призера — 102:87.

 

 

Таким чином, команди КПУ та ЗНТУ представлятимуть нашу область на наступному етапі чемпіонату України. Півфінальну стадію студентської баскетбольної ліги України  прийматиме Одеса.

 

Федерація баскетболу Запорізької області