Баскетболісти БК «Запоріжжя-ZOG» перервали програшну серію


У стартовій десятихвилинці запоріжці застосували настільки щільний захист, що волинянам пощастило вперше влучити в кільце на екваторі чверті (Полюляк). В атаці ж підопічні Валерія Плеханова зробили ставку на результативність Макса Конате, котрий до першої перерви приніс у командну скарбничку більше третини командних очок (9). Цифри на табло 26:7 наводили на думку, що того вечора господарі можуть зазіхнути на тризначний показник результативності.

 
Втім, у другій десятихвилинці домінування запоріжців уже не було таким відчутним. Довівши свою перевагу до 30 пунктів (41:11), вони зменшили оберти в атаці. Не можна сказати, що лучани цим негайно скористалися, але «трюльники» від Едуарда Федчука та Юрія Шконді дозволили під завісу першої половини скоротити відставання до 23 пунктів – 23:46.

 
Поки команди відпочивали, на ігровій арені Палацу спорту ПАТ «ЗАБ», уже за традицією, відбулися конкурси. Спочатку дорослі змагалися за грошовий приз від ФБУ, та жоден з конкурсантів не влучив у кільце з центру майданчику. Але, найбільш близький з них до бажаної мети, отримав втішний приз від TM Parimatch. Потім відбувся  конкурс кидків серед юних шанувальників баскетболу на призи титульного спонсора чемпіонату Суперліги та БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» — торгівельної марки «Parimatch». Перемогу цього разу святкував 13-річний Артем Покоєнко.

 
З хвилюванням запорізькі уболівальники чекали на третю чверть, яка традиційно вибивала їх улюбленців зі звичної колії. Дійсно, активність Станіслава Дикого та Івана Тимощука, які свого часу залишили слід і в запорізькому баскетболі, допомогла команді Дмитра Чайковського майже вирівняти гру. Однак вирішальне значення мали універсалізм капітана команди господарів Олександра Рибалка та невтомність Макса Конате, котрий довів власний рахунок до 17 пунктів.

 
Тож заключну чверть суперники розпочали за рахунку 67:40 на користь запоріжців, і керманич команди Валерій Плеханов мав нагоду експериментувати зі складом. Гравці стартової п’ятірки переважно відпочивали, а справу довершували ті, хто засидівся на лаві запасних. Потужно цей ігровий відрізок провів Віталій Мальчевський, принісши у командний залік 8 очок.

 
Доволі високий відсоток реалізації кидків (в середньому 53 відсотки) та зібраність у захисті дозволили запорізькій команді перервати свою восьмиматчеву серію невдач. Звітна перемога має й неабияке психологічне значення: адже попереду в «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» виїзні матчі в Одесі та Южному.

 

«ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» — «ВОЛИНЬБАСКЕТ» (Луцьк). 82:54 (26:7, 20:16, 18:17, 18:14). Запоріжжя. 17 лютого. Палац спорту ПАТ «ЗАБ».
Судді: С. Чайковський, О. Раєвський, А. Китаєв.
«ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG»: Рибалко (12), Кондраков (8 + 6 підбирань), Конате (17 + 6 підбирань), Носков (6 + 8 підбирань), Липовцев (2); Теряник, Мальчевський (11), Буц (5), Віт. Биков, Лук’янов (13), Овдєєнко (8 + 5 передач).
«ВОЛИНЬБАСКЕТ»: Тимошук (3 + 6 підбирань), Дейна (4), Герасимчук (2), Федчук (8), Рудаков (7 + 5 підбирань); Глушко (1), Шкондя (7), Дикий (8), Полюляк (9 + 5 підбирань), Моторчук (5).
Кидки з гри: 2-очкові – 23/39 – 14/34; 3-очкові – 9/20 – 4/24. Штрафні кидки: 9/17 – 14/22. Підбирання мяча: 34/6 – 25/8.
ПОВНА ФОТОГАЛЕРЕЯ МАТЧУ