«Орбіта» допомогла «Волині» забезпечити собі місце у першій четвірці Суперліги

В першому матчі 13-го туру жіночої Суперліги луцька «Волинь» обіграла запорізьку «Орбіту» та забезпечила собі місце в четвірці кращих на першому етапі чемпіонату.

 

«Волинь-Університет-ОДЮСШ» — «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» — 3:0 (25:18, 25:16, 26:24)

 

«Волинь»: Скрипник, Собчук, Тищенко, Яцків, Осачук, Рудик (к); Карасьова (л). Тренер – Богуслав Галицький.

«Орбіта»: Олійник, Савченко, Пасс, Лапікова, Яструб, Лучко; Ніколайчук (л), О.Перепич, Пугач, Є.Перепич. Тренер – Ірина Комісарова.

Судді: А.Льопа (Івано-Франківськ), Ю.Омельченко (Одеса).

Тривалість матчу: 61 хв. (20+18+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Тищенко – Савченко.

9 березня. Луцьк. Спорткомплекс ОДЮСШ. 397 глядачів.

 

«Орбіта», яка грала без свого лідера и капітана Олени Козиряцької-Середи, мала відмінні шанси перемагати в третій партії. Запорізька команда лідирувала 22:20, але потім програла чотири м’ячі поспіль. Після тайм-ауту на табло паритет – 24:24. Але два останні удари за луцькими волейболістками – 26:24. В перших двох партіях «Волинь» перемагала завдяки потужно проведеній кінцівці. В першій партії події розверталися так: 14:14, 18:16, 21:17 та 25:18, в другій – 8:7, 19:15 та 25:16.

 

Луцька команда забезпечила собі місце в четвірці кращих на першому етапі чемпіонату. «Орбіті» обов’язково треба перемагати «Волинь» у другому матчі та чекати ще однієї поразки «Білозгару» від «Хіміка», щоб продовжити боротьбу за останню путівку в першу четвірку.

 

Також пропонуємо до вашої уваги інтерв’ю головного тренера ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ», Ірини Комісарової, напередодні цього туру.

 

— В якому стані знаходиться команда після двох поразок від «Галичанки» в попередньому турі?

— Так, і тренери, і гравці були засмучені цими результатами, адже нам треба було обов’язково перемагати. Сподіваюсь, що дівчатка піднеслися духом і зможуть показати свою гру в Луцьку.

— Тобто причини поразок ви бачити саме в області психології?

— Так, більшою мірою в психології. Волейболістки дуже хотіли перемогти, рвалися у бій, але перегоріли – таке буває.

— Якими вам бачаться матчі з «Волинню»?

— Матчі однозначно будуть складними. Луцька команда має специфіку – грає на високих передачах, але ми вивчили суперника досить непогано, готувалися спеціально до нього. Якщо волейболістки виконають те, що ми заготували, гадаю, доб’ємося позитивного результату.

 

Прес-служба Федерації волейболу України