Валерія Елькінсона переобрано президентом федерації баскетболу Запорізької області 

12 вересня в актовому залі КПУ відбулася звітно-виборна конференція федерації баскетболу Запорізької області.

Розпочалася конференція з хвилини мовчання – присутні вшанували пам’ять усіх загиблих унаслідок збройної агресії росії. Запорізька баскетбольна спільнота також зазнала непоправної втрати – захищаючи країну загинув суддя та дитячий тренер запорізької ДЮСШ Юрій Немченко.
Далі зі звітом про роботу ФБЗО протягом останніх чотирьох років виступив її президент Валерій Елькінсон. Він зазначив, що хоча епідемія COVID-19 та вторгнення російської армії завадили реалізації усіх планів федерації на цей період, але натомість відбулося найбільше досягнення запорізького баскетболу – здобуття БК «Запоріжжя» срібла української Суперліги у сезоні 2020-21.
Також вдалося у минулому сезоні зберегти чоловічу команду у Суперлізі, а у цьому відродити жіночу – БК «Козачка-КПУ-ОДЮСШ» братиме участь у змаганнях Вищої ліги. Валерій Альбертович нагадав, що перед війною жіноча команда Мелітополя вперше взяла участь у змаганнях чемпіонату України з баскетболу. У планах було створення у цьому місті і чоловічої команди. В умовах воєнного стану, коли всі зусилля направлені на боротьбу з агресором, важко знаходити меценатів та спонсорів у нашій прифронтовій області. Тому велика подяка обласній та міській владі за підтримку баскетболу, зокрема й дитячого – в місті продовжують працювати ДЮСШ-12 та баскетбольне відділення ОДЮСШ. Наприкінці доповіді Валерій Елькінсон зазначив непохитну віру у незворотність перемоги України у війні з агресором і впевненість, що після перемоги ми зможемо не тільки зберегти запорізькій баскетбол, а створити умови для повноцінного розвитку усіх його напрямків.
Від обласної колегії суддів з баскетболу звітував арбітр національної категорії Олександр Маслов. Він зазначив, що на жаль з різних причин місто покинули більшість суддів, тому основна увага надалі приділятиметься підготовці суддівського корпусу. Натомість, бригади суддів-секретарів продовжують своє існування та планово проходять навчання на семінарах від ФБУ.
Голова ревізійної комісії ГО «ФБЗО» Віктор Стельмаков проінформував учасників конференції про висновки перевірки господарської діяльності федерації за звітний період.
Член президії ФБЗО, депутат Запорізької обласної ради Станіслав Чередніченко зазначив, що вважає роботу федерації у такий складний час гарною та відзначив значний особистий внесок президента ФБЗО Валерія Елькінсона, який сприяв як збереженню професійного баскетболу, так і підняттю бренду запорізького баскетболу на всеукраїнській рівень. Обласна та міська влада повинні у синергії підтримувати запорізький спорт як аматорський, так і професійний. Наше місто повинно мати свої команди у кращих лігах країни – бо це необхідно для просування бренду Запоріжжя і демонстрації незламності духу мешканців нашого прифронтового міста.
Підводячи підсумки діяльності федерації за звітний період учасники конференцію визнали її роботу задовільною. Але, дивлячись на те наскільки складні виклики дає нам теперішній непростий час і як важко в таких умовах буде зберігати та розвивати баскетбол в нашому регіоні, учасники конференції дійшли одностайного висновку, що президентом федерації баскетболу Запорізької області повинен стати Валерій Альбертович Елькінсон.
Також на конференції Сергія Білоусова було обрано віцепрезидентом федерації, Олександра Маслова — головою Запорізької обласної колегії суддів з баскетболу та була обрана нова президія федерації баскетболу Запорізької області у складі:
Антоненко Анатолій Михайлович — голова правління ОАО «ЗАБ»
Білоусов Сергій Анатолійович — проректор КПУ
Бланк Павло Сергійович – президент міської федерації баскетболу
Вікторов Кирило Вікторович — директор СДЮШОР №12
Ковпак Владислав Олександрович – директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради
Журавльов Юрій Геннадійович — старший викладач НУЗП
Лобанов Владислав Євгенійович – голова Запорізького відділення НОК
Маслов Олександр Миколайович — голова Запорізької обласної колегії суддів з баскетболу
Чередніченко Станіслав Вікторович – депутат Запорізької обласної ради
Поляченко Роман Валерійович – медіадиректор ГО БК «Запоріжжя»
Стельмаков Віктор Панасович — президент ГО БК «Запоріжжя»
Елькінсон Валерій Альбертович — президент федерації баскетболу Запорізької області, член виконкому федерації баскетболу України
Джерело: Федерація баскетболу Запорізької області