«Металург» впевнено переміг «Полтаву» та повернув собі місце у топ-5 турнірної таблиці

Для обох команд цей матч мав важливе турнірне значення. «Металург» та «Полтава» є прямими конкурентами за вихід до чемпіонської групи.

У першому колі запорізькі футболісти у меншості здобули вольову, відтак, гості прибули до Умані з реваншистськими намірами. Принциповості додавав і той факт, що у складі полтавського клубу чимало вихованців запорізької школи футболу.
Проте плани гостей не здійснилися. Уже на 15 хвилині «Металург» відкрив рахунок. Білоцерковець виконав подачу зі стандарту, а Басов відмінно зіграв головою. Через кілька хвилин Білоцерковець міг забивати зі штрафного, але м’яч влучив у поперечку. «Полтава» зрівняла рахунок у схожому стилі – подав Шмигельський, головою забив Щербак.
Ще у першому таймі «Металург» повернув собі перевагу – другий асист записав на свій рахунок Білоцерковець, а третій гол у сезоні – Буряк. Після перерви комфортну різницю забезпечив удар Крапивного – опорний півзахисник смачно приклався по м’ячу з-за меж штрафного майданчика. Після вилучення капітана «Полтави» Щербака шансів на порятунок у гостей майже не залишалося. Обидві команди мали моменти, але все завершилося підсумковою перемогою команди Володимира Микитіна 3:1. У наступному турі «Металург» зіграє з «Черніговом» на виїзді.
22.10.2023. Перша ліга, 13 тур. Стадіон «Центральний» (Умань)
МФК «Металург» – СК «Полтава» 3:1 (2:1)
Голи: Басов (15), Буряк (32), Крапивний (57) – Щербак (23)
«Металург»: Байда, Басов, Сокол (Польовий 87), Білоцерковець, Піддубний, Сніжко (Фальковський 46), Крапивний, Сейтхалілов (Могильний 62), Сад (Іродовський 80), Буряк, Галата (Страдс 62).
Головний тренер: Володимир Микитін
«Полтава»: Варцаба, Бужин, Опанасенко, Підлепич, Коцюмака, Плахтир (Вівдич 60), Копитов, Щербак, Стрельцов (Мігунов 75), Шмигельський (Перебора 46), Горжуй.
Головний тренер: Володимир Сисенко
Вилучення: Щербак (72)
Прес-служба МФК «Металург»