Запоріжець Олександр Ляпін виграв чотири золота Європейських Ігор Майстрів

У Фінському Тампере проходять Європейські Ігри майстрів. Ветерани змагаються у 29 видах спорту.

У змаганнях з академічного веслування успішно представив Україну запоріжець Олександр Ляпін, який є найтитулованішим веслувальником категорії «мастерс» в регіоні – лише чемпіонати світу Олександр вигравав 17 разів!

У Тампере, попри всі обставини, запоріжець знов підтвердив клас. На дистанції 1000 метрів він виборов чотири золоті нагороди: у двійці парній (55-60 років) четвірці парній (65-70) та четвірці без стернового (65-70), а також у четвірці парній (60-65). Також досвідчений запоріжець має в активі бронзову медаль.

Відзначимо, що змагатися довелося фактично без підготовки – екіпажі формувалися вже на місці проведення  Ігор.

— Веслувальників було на багато приїхали з 11 країн. Усі мої напарники зараз невиїзді, тому довелося  об’єднуватися з тими, хто має право виїзду за кордон, — розповів Олександр Ляпін про змагання на Європейських Іграх Майстрів, — Було приємно, що нагородження проводив триразовий чемпіон Олімпійських Ігор Пертти Карппiнен. Наприкiнцi EMG органiзатори подарували нам дуже хвилюючи хвилини. Пiсля останнього нагородження вони включили наш гiмн … Усi хто там був аплодували нашим Богам з ЗСУ ,яки дали нам можливiсть прийняти участь у ЕMG2023!!!