Запоріжець Євген Науменко готовий стартувати на Європейських Іграх

Збірна команда України зі стрибків у воду вже прибула до Польщі, де проходитимуть змагання III Європейських ігор-2023. Наша команда буде представлена 10 спортсменами: 7 хлопців та 3 дівчини. В тому числі і срібний призер чемпіонату Європи серед юніорів, бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів — запоріжець Євген Науменко.

«Планую показати те, що вмію. Звісно хочеться піднятися на п’єдестал, і прославити нашу рідну країну Україну!», — зазначив Євген напередодні виїзду на змагання в інтерв’ю прес-службі Федерації стрибків у воду України

Самі змагання стрибунів у воду будуть проходити у польському Жешуві з 22 по 28 червня. Планується, що участь у них візьмуть 150 атлетів з 20 країн Континенту.

Євген Науменко виступає в індмивідуальних стрибках на вишці 10 м, змагання на цьому снаряді відбудуться  27 червня — об  11:00 попередній етап, о 19:00 – фінал.

Окрім медалей в 13 фіналах, спортсмени розіграють і перші ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі-2024. На Євроіграх можна вибороти максимум 4 ліцензії в індивідуальних видах програми: трамплін 3м (чоловіки, жінки) та вишка (чоловіки, жінки). Щоб стати володарем олімпійської путівки, потрібно ставати чемпіоном змагань.