Запорізький веслувальник Олександр Ляпін оформив золотий хет-трік європейських змагань

Найтитулованіший представник ветеранського веслувального руху Запорізької області, Олександр Ляпін, знов підтвердив клас на Європейському рівні. 17-разовий чемпіон світу серед майстрів цього разу відзначився на Європейській регаті, що за класом можна прирівняти до чемпіонату Європи.

До цих змагань спортсмену довелося готуватися два роки – через пандемію міжнародні ветеранські старти скасували. Нарешті у Словенії відбувся такий довгоочікуваний старт — EURO MASTERS REGATTA.

Цього року за медалі змагалася тисяча учасників – через пандемію їх було менше, ніж зазвичай. Але приїхали саме ті спортсмени, які всі ці два роки чекали на міжнародні змагання і тренувалися щосили. Тож битва у кожному заїзді була «не на життя а на смерть».

Запоріжець Олександр Ляпін довів, що два роки тренувань пройшли не марно – він зумів вибороти три золоті нагороди. Дві у  четвірці парній в категоріях С (43-50 років) – час 3.04.00,  і D (50-55 років) – час 3.07. 59. А ще одну золоту нагороду здобув у змаганнях змішаних двійок  –в парі  з Олімпійською чемпіонкою Катериною Футрик, в категорії С українці показали час 3.34,90.

 

-У четвірках показали хороший  час. Для команди з середнім віком 50 років це більш ніж чудовий результат, тим паче при повному штилі. Ну а в міксті ми з Катрусею  показали час  3.34,90  — це взагалі найкращий результат серед усіх двійок всіх категорій ! З таким результатом можна було б боротися за перемоги і в суто чоловічих заїздах, — поділився враженнями Олександр Ляпін.

 

Після цих змагань золота колекція запорізького майстра веслування зросла до 27 медалей – 17 золотих з чемпіонатів світу, та 10 – з європейських першостей.

 

 

«ЗА!спорт»