Запоріжець прежставить Україну на Дефлімпійських Іграх

Сьогодні в Бразилії відбулось офіційне відкриття XXIV літніх Дефлімпійських ігор, де наші українські спортсмени вийшли на стадіон з синьо-жовтими стягами та закликом «Stop War!»

Зараз найголовніше для нас показати незламність духу та вибороти мир для рідної землі. І тому, Україні аплодували стоячі всі присутні з різних куточків світу!
Сьогодні я із задоволенням згадаю тріумфи спортсменів Запорізької області за роки незалежності України.
Вперше запорізькі атлети взяли участь в XXI літніх Дефлімпійських іграх, які відбулися в Тайвані у 2009 році, де наша Юлія Топчієва, капітан жіночої збірноі команди України з волейболу, стала чемпіонкою, а Білоблоцький Олександр у складі чоловічої збірноі з волейболу виборов срібну нагороду!
На XXII Дефлімпіаді, яка проходила в Болгарії у 2013, вперше в історії України, наш Олександр Білоблоцький у складі чоловічої збірноі команди України здобув золото, перемігши команду з Росії!
На XXIII літніх Дефлімпійських іграх, які проходили в Туреччині у 2017 році Запорізьку область представляли шість спортсменів та вибороли наступні місця:
Турбін Сергій (боулінг) — срібло;
Турбіна Людмила (боулінг) — бронза;
Болтовніна Олена (боулінг) — бронза;
Дюжев Олексій (тхеквандо) — 5 місце;
Єремеєва Тетяна (тхеквандо) — 7 місце;
Арбузова Інна (тхеквандо) — 7 місце.
У цьому році Оргкомітет змагань вирішив вилучити боулінг з Дефлімпійських ігор через «значний економічний вплив» організації від санкцій, введених проти Білорусії і Росії. Їх спортсменам заборонено брати участь! Проте ICSD повідомляє,що місце проведення 24-і Дефлімпійськоі гри в боулінг не скасовується, а пройде 20-30 жовтня 2022 року в Малайзії.
Із гордістю можемо повідомити що, незважаючи на всі біди, які прийшли на нашу землю, від Запорізької області учасником Ігор буде Трубін Сергій. І ми щиро бажаємо йому успіху та наснаги! Віримо в перемогу з Україною в серці!