Запорізький нацгвардієць Денис Давидов відзначився двома медалями чемпіонату України з веслувального марафону

 

 

У Вінниці відбувся чемпіонат України з веслувального марафону. Запорізьку область представили на змаганнях досвідчені спортсмени з Енергодару – Людмила Бабак і Денис Давидов. Вони підтвердили свій високий клас, виборовши чотири медалі.

Дві нагороди у каное-одиночці виборов призер чемпіонатів світу з марафону, чемпіон Європи, Денис Давидов. Вихованець ЗТУ Сергія Снєжка став чемпіоном України на дистанції 26,2 км, а також виборов срібло на дистанції 3,4 км.

Відзначимо, що енергодарець зараз несе службу  у Національній гвардії України, і для того аби потрапити на національні змагання спеціальний дозвіл.

Про це і не тільки Денис розповів «ЗА!спорту» під час нещодавнього Кубка України в Умані.

 

Денисе, ти зараз несеш службу у нацгвардії України. Як вдалося готуватися до національних змагань та як відпросився?

Це сталося завдяки Міністерству молоді і спорту України.Вони звернулися безпосередньо головнокомандувача нацгвардії, і попросили щоб мене відпустили на тренування, щоб я готувався на Кубок України.

  • Де тренувався?

Я готувався в Хмельницькому. Зараз мій дім під окупацією, і ми з дружиною живемо в Хмельницькому. Так трапилося, що коли почалася війна, я не встиг повернутися додому в Енергодар, і поїхав до Хмельницького — у мене там друзі. Жив три місяці у друга, а тепер з дружиною орендуємо квартиру.

  • Наскільки морально важко, коли в такій ситуації твої рідне місто, близькі, друзі?

Це дуже складно. Найтяжче було тоді, коли вся моя родина знаходилася в окупації — такі дурні думки лізли в голову, не знаєш що буде завтра і все. Коли майже всі виїхали, стало трошки легше. Але все одно переживаєш за рідний дім, переживаєш за тих хто там боронить. Чекаємо і хочемо повернутися додому!

  • Нещодавно ти брав участь у Кубку України, де виборов бронзу, а тепер оформив дві нагороди чемпіонату країни з марафону. Які твої основні цілі на цей сезон?

На Кубку України була основна задача відібратися в команду. Треба було посісти 1-2 місце. Я став третім на дистанції 500 м,  хотілося б краще, але на сьогодні це моє місце. Але мені перед собою не соромно – я повністю виклався, зробив все що міг! Зараз я в основному спеціалізуюся на марафонських дистанціях, останні роки  цілеспрямовано готуюся до марафону. Але не залишаю надії виступати і на олімпійських дистанціях, потрапити на Олімпійські Ігри. Я знаю, що я можу, у мене є сили це робити, і бути конкурентоспроможним з іншими хлопцями. Просто треба сильніше готуватися, бути наполегливішим і все вийде!

 

Олена Назаренко, «ЗА!спорт»