БК Запоріжжя завершив сезон Суперліги перемогою

У заключному матчі Суперліги команда Дмитра Щіглинського обіграла «Політехніку-Галичину»  

9.04.2023. Суперліга. Київ, GymMaxхArena. БК «Політехніка-Галичина» – БК «Запоріжжя» 61:54 (18:22, 14:12, 19:13, 10:7)
«Політехніка»: Горобченко (11 + 8 підбирань + 4 передачі), Федчук (12 + 3 передачі), Ожегов (7), Станішевський (12 + 7 підбирань), Тіщенко (11 + 7 підбирань) – старт; Кич (15 + 7 підбирань + 6 передач), Крамар (2), Бартоломеєв (2).
Головний тренер: Ярослав Зубрицький
«Запоріжжя»: Тельчаров (3 + 4 підбирання), Биков (9 + 4 підбирання + 11 передач), Ледньов (10 + 4 підбирання + 4 передачі + 3 перехоплення), Буц (20 очок + 15 підбирань ), Морозов (25 + 7 підбирань) – старт; Покоєнко (5), Кліманов (4 + 6 підбирань), Дмитренко.
Головний тренер: Дмитро Щіглинський
Першу чверть баскетболісти «Запоріжжя» мінімально виграли. Гравці «Політехніки» зробили більше втрат, хоч і мали кращий відсоток влучань з гри. Роман Морозов та Максим Ледньов принесли своїй команді по 5 очок. На початку другої чверті, здавалось, що львів’яни перехопили ініціативу. «Політехніка» повела у рахунку після влучання Едуарда Федчука, на що тайм-аутом відреагував Дмитро Щіглинський.
Повернувшись на майданчик, баскетболісти «Запоріжжя» спромоглися на потужний ривок —  15:1. Результативна гра Антона Буца суттєво допомогла команді отримати лідерство за підсумком першої половини – 41:29. Форвард запоріжців набрав 13 очок за чверть, оформивши дабл-дабл вже у першій половині.
«Політехніка» не полишала надій повернутися у гру. Кілька успішних атак з-за дуги дозволили супернику скоротити відставання до 5 очок. У заключній чверті львів’яни досягли бажаного – Данило Кич встановив нічийний результат 56:56. Запоріжці ще раз провели дуже результативний відрізок, який увінчався ривком 12:0. Проте «Політехніка» не здавалася. Федчук набрав 8 очок поспіль та повернув інтригу, а точний 3-очковий Горобченка за 16 секунд до кінця залишив мінімальну перевагу «Запоріжжю» 74:72. Львів’яни швидко сфолили, але Морозов був непохитний з лінії, реалізувавши обидва штрафні. Команда Дмитра Щіглинського втримала перемогу 76:72.
Головними героями «Запоріжжя» в останньому матчі сезону стали Роман Морозов, який набрав 25 очок, а також Антон Буц, оформивши черговий дабл-дабл у Суперлізі – 20 очок та 15 підбирань. Результат цього матчу не впливав на турнірну таблицю, однак запоріжці продемонстрували характер та бажання перемогти навіть на третій день баблу після важких протистоянь з «БІПОЮ» та «Київ-Баскетом».
Роман Морозов у цьому сезоні набрав найбільше очок Суперлізі – 503 у 31 матчі. Також капітан «Запоріжжя» зберігає 2 місце у списку найкращих скорерів чемпіонату, маючи 16,2 очка у середньому за гру. Антон Буц міцно утримує другу сходинку серед кращих ребаундерів Суперліги ( у середньому 10 підбирань за гру), а Віталій Тельчаров на даний момент посідає 2 місце серед найкращих асистентів ліги (4,74 передачі за гру).
Політехніка-Галичина завершила сезон на п’ятому місці турнірної таблиці з 15 перемогами в 32 матчах, тоді як Запоріжжя залишився останнім, вигравши лише чотири гри.
Прес-служба БК «Запоріжжя»