БК «Запоріжжя» розпочинає сезон із феєричної перемоги

 

У матчі-відкритті чемпіонату команда Валерія Плеханова здобула вольову перемогу над МБК «Миколаїв»

 

БК «Запоріжжя» – МБК»Миколаїв» 84:81 (18:21, 23:28, 21:14, 22:18)

 

«Запоріжжя»: Холтон (9 + 4 передачі), Овдєєнко (4 + 6 підбирань), Мироненко (24 + 9 підбирань + 3 перехоплення), Хілл (18 + 7 підбирань), Анісімов – старт; Трент (21 + 4 передачі + 3 перехоплення), Буц (5 + 4 передачі), Тарасенко (3).

 

«Миколаїв»: Тонченко, Мусієнко (7), Онуфрієв (16 + 5 підбирань + 4 втрати), Жуковський (10 + 6 підбирань), Анікієнко (11 + 6 підбирань) – старт; Попов (14 + 7 передач), Хохоник (10 + 5 втрат), Адедиран (8), Давидюк (3), Приймак (2)

 

На старті матчу саме «корабели» почували себе як риба у воді на майданчику палацу спорту «Юність». Підопічні Плеханова відпустили суперника у рахунку 2:8 і довгий час не могли знайти свою гру. На відміну від свого колеги – Віталія Чернія, настаник запоріжців діяв обмеженою ротацією, до того ж, не потрапв у гру Валерій Анісімов. Помітно хвилювався зі старту Майкл Холтон, через це господарям постійно чогось бракувало – то передачі в швидкій атаці з чисельною перевагою, то концентрації в обороні. Миколаївці утримували перевагу після першої половини 41:49.

 

Після перерви у складі «Запоріжжя» нарешті з’явився лідер на постійній основі. Андрій Мироненко став надійним шутером, надихнувши своїми діями партнерів. У третій чверті господарі нарешті вийшли вперед, але Олексій Онуфрієв, козирем якого завжди були дальні влучання, повернув лідерство гостям.

 

Програючи «-5» за неповні три хвилини, запоріжці зробили ривок, який розбудив несамовиту підтримку у новому домашньому залі. Андрій Мироненко та Малік Трент влучили з дальної дистанції, відправши суперника у нокдаун. Перевага, яка трималася майже увесь матч, пішла від «Миколаєва» на останній хвилині.

 

Американські легіонери БК «Запоріжжя» Кінделл Хілл і Майкл Холтон ідеально виконали штрафні у важливий момент, тому, навіть дальне влучання Сергія Попова на останніх секундах не дали «корабелам» надії на овертайм.

 

Баскетболісти «Запоріжжя» витримали тиск стартової гри сезону у новому залі, здобувши важливу для вболівальників перемогу.

 

Прес-служба БК «Запоріжжя»