БК Запоріжжя змагатиметься лише за бронзу Суперліги

Безпорадність у нападі на початку четвертої чверті перекреслила всі надії БК Запоріжжя повернути півфінальну серію до рідного міста

 

Київ-Баскет — БК Запоріжжя 89:81 (25:30, 27:17, 16:22, 21:12)

 

Київ-Баскет: Горобченко (6), Крик (17 + 5 передач), Крутоус (15 + 2 блок-шота), Нванкво (13 + 7 підбирань), Челован (4) — старт; Латковичі (9 + 5 підбирань + 3 перехоплення), Петров (9 + 10 підбирань + 4 передачі + 5 втрат), Луценко (7), Сандул (6 + 5 підборів + 2 блок-шота), Носков (3).

 

Головний тренер: Євген Мурзін.

 

БК Запоріжжя: Холтон (14 + 5 передач + 3 перехоплення), Овдєєнко (9), Трент (15 + 5 підбирань + 6 передач), Хілл (10 + 4 передачі), Буц (8) — старт; Шевченко (12), Преслі (8 + 9 підборів), Кондраков (5 + 5 перехоплень), Мироненко, Титов.

 

Головний тренер: Валерій Плеханов.

 

Рахунок у серії — 3:1.

 

Глобальні зміни в стартовій п’ятірці, куди потрапили, Малик Трент, Станіслав Овдєєнко та Антон Буц, що протягом усього сезону виходили лише з лавки запасних, дуже суттєво вплинули на перебіг подій у четвертому півфінальному матчі, але так і не допомогли команді Валерія Плеханова переломити хід серії з Київ-Баскет і повернути її в Запоріжжя.

 

Господарями паркету на початку матчу одразу ж кинулись в атаку та наткнулись на фол від лідера запоріжців – Маліка Трента. Релізував ж два штрафних і тим самим відкрив рахунок у грі легіонер Києва – Моріс Крік. Проте, вже в наступний атаці ветеран гостей Станіслав Овдєєнко вивів вперед свою команду влучним дальнім кидком, на що тією ж монетою відповів і бігмен Києва – Нванкво. Наступні 5 хвилин на паркеті точилася рівна боротьба, аж поки після медіа тайм-ауту команда Валерія Плеханова все ж змогла реалізувати невеликий відрив зусиллями Овдєєнка та Буца. Перша ж чверть завершилася за рахунку 25:30 на користь гостей.

 

Дві хвилини на старті другої десятихвилинки знадобилося команді Євгена Мурзіна аби зрівняти рахунок в матчі, а потім зусиллями Петрова кияни вийшли вперед та не віддали свою перевагу до завершення першої половини гри – 52:47.

 

Третій період команди розпочали рівно — по черзі влучали свої кидки, проте після дальнього від Антона Буца запоріжці все ж змогли наблизитися до своїх суперників на відстань лише у одну влучну атаку. Ще за декілька хвилин Шевченко влучив ефектний триочковий та вивів Запоріжжя вперед у рахунку. За дві хвилини до завершення періоду різниця в рахунку вже складала 6 балів на користь гостей, проте проти був лігеонер киян Латковіч, який спочатку влучив три, а після цього заробив на собі фол та влучив два штрафні кидки — 68:69.

 

Вирішальним в поєдинку, і, як наслідок, у всьому півфінальному протистоянні, став шестихвилинний відрізок на старті четвертої чверті, за який Запоріжжя набрало лише два очки. Починаючи заключну десятихвилинку з мінімальною перевагою, гості пропустили ривок 10:2, відповісти на який вже не встигли — тоді як Київ-Баскет продовжував сміливо йти під кільце гостей і набирати звідти очки в одному володінні за іншим.

 

3:1 — Київ-Баскет став першим фіналістом сезону-2018/19. У золотій серії команда Євгена Мурзіна зіграє або з Дніпром, або з Хіміком, які свій четвертий поєдинок проведуть у суботу, 13 квітня. Запоріжжя відправляється боротися за бронзу.

 

Прес-служба  БК Запоріжжя