Людмила Бабак оформила золотий дубль на чемпіонаті Європи з веслувального марафону

Каноїстка із Енергодару Запорізької області Людмила БАБАК завоювала другу золоту медаль на чемпіонаті Європи з марафону, який триває у Сількеборгу. У третій день змагань перемогла на дистанції 15,4 км.

ЛЕГЕНДА МАРАФОНУ

Вихованка Сергія СНЕЖКА, заслужена майстриня спорту України Людмила БАБАК продовжила свою неймовірну переможну серію на великих міжнародних змаганнях, яка стартувала з 2017-го року на чемпіонаті Європи в Понте-де-Ліма.

За цей період вона здобула перемоги на всіх великих змаганнях з марафону, в яких брала участь, здобувши 6 титулів чемпіонки світу (по 2 – 2019, 2021) і, за уточненими даними, все ж таки 6 титулів, на чемпіонатах Європи (по 2 — в 2019, 2022, по 1 -2017, 2018). Чемпіонат Європи-2021 Людмила БАБАК пропустила через те, що він відбувся в росії, а саме в москві.

ШОСТЕ ЄВРОПЕЙСЬКЕ ЗОЛОТО

Дистанція довгого марафону в Сількеборгу складала 15,4 км (4 великих кола, 3 перебіжки і 1 маленьке коло), на відміну від двох попередніх чемпіонатів, коли в програмі була дистанції 14,5 км. Як і на короткій марафонській дистанції, компанію Людмилі на лідируючій позиції склала британка Бетані Гілл. Втім, на 3-му колі українка вийшла вперед на 137 м (за даними телеметрії прямої трансляції) і впевнено довела гонку до перемоги. У підсумку перевага над британкою, яка вдруге завоювала срібло на цьому Євро, склала 1.25. П’яте місце на чемпіонаті Європи завоювала дебютантка змагань Тетяна ЗОЗУЛЯ.

Euro marathon 11

Euro marathon 11

 

Джерело: Веслування України