Студентка ЗНУ Еліна Сєлємєнєва – чемпіонка Європейських Університетських Ігор 2022

 

З 16 по 30 липня 2022 року у польському місті Лодзь пройшли найочікуваніші змагання серед студентів — Європейські Університетські Ігри.

У змаганнях брали участь понад 5000 студентів із 40 країн Європи та представляли понад 400 університетів! У програму змагань увійшло 20 видів спорту.

Нашу збірну команду представляли 230 студентів із 41 університету України.

Запорізьку область представили дві студентки Запорізького національного університету. І обидві повертаються додому з медалями! Срібло виборола тхеквондистка Євгенія Жила.

А у змаганнях з карате, розділ «куміте»,  успішно представила свій край та країну Еліна Сєлємєнєва. У ваговій категорії 68 кг Еліна одержала чотири блискучі перемоги над конкурентками з Польщі, Франції, Македонії та Словаччини, і  принесла Україні золоту нагороду!

Тренує чемпіонку Анатолій Михайленко.

Цікаво, що саме каратисти принесли Україні найбільшу кількість нагороду на Європейських університетських Іграх, загалом16 медалей – 5 золотих, 4 срібних, 7 бронзових.

Загалом студентська збірна України була представлена у 16 видах спорту: баскетбол 3х3, баскетбол, бадмінтон, пляжний гандбол, пляжний волейбол, шахи, футбол, футзал, гандбол, дзюдо, карате, кікбоксинг, тхеквондо (ВТФ), теніс настільний, волейбол, водне поло
Сьогодні в останній день змагань наші спортсмени з карате, тхеквондо, бандбінтону, баскетболу та гандболу поповнили скарбничку нагород збірної України. За весь період змагань наші спортсмени вибороли 19 золотих медалей, 25 срібних медалей та 18 бронзових медалей і збірна України посіла 2 місце по загальній кількості медалей і 3 місце по золотим медалям!