Каноїстка з Енергодара Людмила Бабак стала 6-разовою чемпіонкою Європи з марафону

 

Українські веслувальники завоювали 2 золоті медалі в перший день чемпіонату Європи з марафону, який триває в данському Сількеборгу. Відрила рахунок медалям збірної України 17-річна хмельницька каноїстка Анастасія Дежицька. А енергодарська спортсменка Людмила БАБАК стала чемпіонкою вшосте.

Якщо золота медаль Анастасії Дежицької стала певною несподіванкою, то від Людмили БАБАК ми ії чекали. Хоча шоста золоту нагороди далася веслувальниці із Енергодару Запорізької області чи не найскладніше в кар’єрі.

Отже, перший вид програми – короткий марафон: 3,4 км з трьома маленькими колами і двома перебіжками. Українка відразу вперед, але на не першому місці – упродовж всієї гонки вона несподівано знаходилася в ролі тієї, хто наздоганяє. А попереду йшла британка Беттані Гілл, перевага якої сягала 12-ти (!) секунд за 1,5 кілометри до фінішу. Втім, Людмилу недарма звуть королевою марафону: на заключному відрізку вона включила таку швидкість, начебто і не було до цього трьох кілометрів дистанції. Потужний спурт: українка першою перетинає лінію фінішу, переможно стискаючи кулак.

Людмила БАБАК – 6-разова чемпіонка Європи. Стільки ж у неї титулів чемпіонки світу.  Вже сьогодні  колекція вихованки Сергія СНЕЖКА може поповниться ще одним титулом.

 

Джерело: ukraine-canoe.org