Карина Колеснік – чемпіонка США з сумо

 

У Лос-Анжелесі, на майданчику всесвітньо- відомого спортивного комплексу «Walter Pyramid» відбувся 19-й чемпіонат Сполучених Штатів Америки з сумо – US Open. Участь у змаганнях взяли сумоїсти з дев’яти країн, в тому числі України.

У складі збірної України, яка вже міцно закріпилася серед світових лідерів цього японського єдиноборства, виступала вихованка спортивного клубу «ХортА» — Карина Колеснік. Дворазова чемпіонка світу, дев’ятиразова чемпіонка Європи, Майстер спорту країни міжнародного класу, захищала честь країни у найлегшій жіночій ваговій категорії — 65 кг.

На американському дохьо вихованка ЗТУ Романа Білки провела п’ять поєдинків, всі з яких були переможними для Карини! У фіналі наша спортсменка зустрілася зі своєю головною конкуренткою на внутрішній та зовнішній арені – чемпіонкою Всесвітніх Ігор, багаторазовою чемпіонкою світу Аліною Бойковою. Запекла сутичка конкуренток, які цього сезону на офіційних змаганнях зустрічалися тричі (два рази сильнішою була Бойкова), завершилася тріумфом Колеснік. Підкат Карини, похитнув рівновагу опонентки, в результаті чого Бойкова опинилася на лопатках! Блискучому прийому запоріжанки аплодували всі присутні!

Зазначимо, що виступ на відкритому чемпіонаті США був успішним для Українців. Додому наша команда везе 9 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі!

 

СК «ХортА»

 

https://www.facebook.com/sckhorta/videos/421679611729104/