Анастасія Манєвська виборола три срібла чемпіонату Європи

Збірна України з важкої атлетики тріумфально виступила на  чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що проходив у м. Тірана, Албанія, з 26 травня по 5 червня.

Наші важкоатлети здобули рекордну кількість медалей в порівнянні з попередніми ЧЄ серед чоловіків та жінок — 21! Із них 7 золотих, 9 срібних і 5 бронзових медалей.

У жіночої збірної — 18 медалей! І з таким здобутком наша жіноча збірна впевнено зайняла перше командне місце серед 39 країн-учасниць.

Три медалі поклала в скарбничку України запоріжанка Анастасія Манєвська, яка виступала у  ваговій категорії до 87 кг.

Манєвська розпочала змагання із вдалої спроби на 104 кг, проте з наступною вагою – 107 кг – впоралася з другого разу. Цей результат приніс їй мале «срібло» в ривку. Українку випередила бронзова призерка чемпіонату світу-2021, норвежка Сольфрід Коанда (109 кг). Третє місце посіла чемпіонка світу-2017, ексукраїнка, яка представляє Грузію, Анастасія Готфрід (106 кг). Ще одна українська важкоатлетка Валентина Кісіль показала шостий результат із однією успішною спробою на 100 кг.

У поштовсі Манєвська зірвала першу спробу на 126 кг, але вдало виконала наступні дві. З результатом 130 кг вона знову стала другою та виграла малу срібну медаль. Перше місце в цьому виді програми – в Коанди (143 кг), а третє – в молдовки Єлени Кильчик (129 кг). Кісіль стала сьомою зі 116 кг.

За підсумком двох видів Анастасія Манєвська виборола ще й велике «срібло» з сумою 237 кг у двоборостві. Абсолютною чемпіонкою в цій ваговій категорії з великим відривом стала Коанда (252 кг), а велику «бронзу» здобула Готфрід (235 кг). Кісіль посіла шосте підсумкове місце з 216 кг.

Для Манєвської це перші медалі чемпіонату Європи на дорослом рівні. До цього вона мала нагороди лише в молодіжних категоріях. Спортсменка представляє ОСДЮСШОР, ЗОШВСМ, «Динамо». Тренується під керівництвом Анатолія Орлова та Олени Зинов’євої-Орлової.

 

У змаганнях чоловіків  вихованець КЗ «ОСДЮСШОР з важкої атлетики ім. Л.І Жаботинського» ЗОР Олег Ганзенко посів 9 місце на чемпіонаті Європи, спортмен виступав у вазі +109 кг і у сумі двоборства показав результат 375 кг (180+210).

Нагадаємо також що у Тірані запорізький важкоатлет Дмитро Вороновський виборов бронзову медаль чемпіонату Європи.

 

 

За матеріалами Суспільне.Спорт