У Запоріжжі провели турнір з нагоди Всеукраїнського дня футболу

 

За ініціативи футбольної громадськості Запоріжжя та за підтримки відділу фізичного здоров’я населення комунальної установи «Централізована бухгалтерія закладів та установ молоді, фізичної культури та спорту» Запорізької обласної ради, на майданчику спортивного клубу «АвтоЗАЗ» пройшов товариський турнір з футзалу з нагоди Всеукраїнського дня футболу, в якому прийняли участь збірна вихованців Ю-15 СДЮСШОР по футболу «Металург» Запорізької обласної ради, збірна тренерів цієї ж спортивної школи та команда фан-клубу друголігового клубу «Муніципальний футбольний клуб «Металург». До складів всіх команд учасниць було включено по 1-2 гравцю, що прибули до Запоріжжя з окупованих територій або з місць бойових дій.

Турнір надав змогу його учасникам, і тим, що професійно займаються футболом, і тим, що просто полюбляють футбол на любительському рівні, та які залишилися чи, наразі, волею долі перебувають в Запоріжжі, відволіктись від будення військового стану та отримати задоволення від гри в улюблену гру і емоцій, що піднімають настрій.

В той же час війна все одно відобразилась на змаганнях, бо для турніру було вибрано зал, в якому є сховище (дякуючи богові не довелось ним скористуватись), кожна гра проводилась по 12 хвилин у таймі зі скороченою перервою між ними. І весь час гравці та судді прислуховувались, чи не волає чергова сирена повітряної тривоги. На щастя сирена під час ігор мовчала.

Перед початком ігор учасників привітали знаний в минулому футболіст, а нині директор СДЮСШОР по футболу «Металург», Дмитро Колодін та начальник відділу фізичного здоров’я населення комунальної установи «Централізована бухгалтерія закладів та установ молоді, фізичної культури та спорту» Запорізької обласної ради Олег Рибченко.

А після коротких вітань був футбол. В якому перемогла системність тренувань. Футболісти Ю-15 школи з футболу двічі перемогли своїх суперників. А команди збірних тренерів та футбольних вболівальників ,програвши юним футболістам, між собою зіграли в бойову нічию. І лише в післяматчевих пенальті Фортуна посміхнулась тренерам спортивної школи.

 

Джерело: Відділ фізичного здоров’я населення КУ «ЦБ молоді та спорту» ЗОР