Ольга Шалімова: «Я докладу максимум зусиль, щоб показати гарний бокс на чемпіонаті світу…»

12 травня 2022 року — особливий день в житті молодої спортсменки із Запоріжжя Ольги Шалімової. 

Саме цього дня перспективна українська боксерка, яка не так давно виграла бронзову медаль чемпіонату Європи до 22 років, відкриє нову сторінку у своїй біографії — започаткує свої виступи на чемпіонаті світу серед жінок…!

Пресслужба Федерації боксу України поцікавилась у перспективної боксерки, що вона відчуває перед виходом на ринг чемпіонату світу та дізналась, що допомагає їй налаштовуватися на поєдинки.

— Ольо, уже сьогодні ти проведеш свій перший бій на чемпіонаті світу серед жінок. Розкажи детальніше, що ти відчуваєш?

— Якщо чесно, то трішки хвилююсь, адже це буде мій перший виступ на чемпіонаті світу серед дорослих. Однак я не збираюся «відбувати номер» і налаштовуюсь на перемогу. Я докладу максимум зусиль, щоб розпочати свої виступи на чемпіонаті світу з перемоги.

— Наприкінці березня ти виступала на чемпіонаті Європи серед спортсменок до 22 років, звідки привезла бронзову медаль, а вже зараз у складі національної збірної приймаєш участь в чемпіонаті світу серед жінок. Відчуваєш себе виснаженою, або ж навпаки сповненою запалу боксувати за черговий трофей?

— Я відчуваю себе свіжою, адже встигла відпочити від попереднього турніру. Мене переповнює бажання боксувати. Тож, я намагатимусь показати гарний бокс на чемпіонаті світу і отримати задоволення від своєї роботи.

— Жереб визначив твоєю суперницею болгарку Златіславу Чуканову. Що тобі відомо про цю боксерку?

— Златіслава Чуканова — хороша боксерка! Вона це довела своїми переможними виступами на міжнародних змаганнях. Звичайно, з моїм тренером Дмитром Орєховим, що знаходиться в Україні, ми розібрали сильні та слабкі сторони Златіслави. Тому підходимо до цього поєдинку у всеозброєнні.

— Переважна більшість спортсменів перед поєдинками намагаються слухати розслаблюючу музику або почитати книгу. Що допомагає тобі налаштуватися на бій?

— Зазвичай, перед поєдинками я молюсь Богові. Я вірю в те, що все, чого я досягла, я зробила завдяки Богові. Окрім того, я слухаю музику. Це також допомагає налаштуватися на бій.

— Хто твої головні вболівальники та мотиватори по життю?

— Мої головні вболівальники — мої батьки. Вони надихають мене прогресувати в боксі. Батьки дивляться кожен поєдинок за моєї участі, а після цього телефонують мені і завжди…висловлюють своє захоплення моєю роботою на рингу. Підтримка батьків — найкраще, що може бути в житті.

 

Федерація боксу України