Майже півтисячі запорізьких спортсменів через війну змушені тренуватися закордоном та в інших областях

 

Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОВА спільно з Українськими та обласними федераціями з різних видів спорту за сприянням федерацій  інших країн, організували роботу по відправці спортсменів Запорізької області організованими групами, у супроводі тренерів, за межі країни. Наразі 479 атлетів мають змогу проводити повноцінний навчально-тренувальний процес.  Про це розповіла начальниця управління Наталія Власова.

 

Наприклад ЗМС з боксу Дмитро Замотаєв у складі збірної команди візьме участь у навчально-тренувальному зі спеціальної та фізичної підготовки зборі по підготовці, що відбудеться у Німеччині, до чемпіонату Європи з боксу серед чоловіків у травні поточного року в м.Єреван (Вірменія).

 

Спортсмени веслування на байдарках і каное ЗМСУ Людмила Бабак, МСУМК Денис Давидов та МСУ Олександр Чехмістренко у складі національної команди України в Румунії беруть участь в НТЗ зі спеціальної підготовки з подальшою участю в етапах Кубку світу та чемпіонаті Європи, які відбудуться у травні-червні в Чехії, Польщі та Сербії відповідно.

 

МСУМК з волейболу пляжного Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко зараз перебувають на НТЗ в Турції, де проходять підготовку до турнірів світової серії, які відбудуться у Мадриді (19-22.05.2022) та в Італії (26-29.05.2022).

 

Дмитро Вороновський наразі перебуває у Конча-Заспі, де бере участь у НТЗ зі спеціальної підготовки та подальшою участю в чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що відбудеться 25.05-05.06.2022 в Албанії.

 

Спортсмени відділення стрибків у воду МСУМК Вікторія Кесарь, Олег Сербін та Євген Науменко проходять підготовку до чемпіонатів світу та Європи. Чемпіонат світу відбудеться у Будапешті в червні-липні поточного року. Чемпіонат Європи відповідно міжнародного календарного плану змагань в серпні приймає Рим (Італія).

 

На навчально-тренувальному зборі зі спеціальної підготовки знаходяться спортсмени відділення легкої атлетики Карпюк Катерина, Микита Барабанов та Вікторія Ратнікова, де готуються, відповідно календаря, до командного чемпіонату України (05-06.06.2022), що є відбірковим етапом на чемпіонат світу, який відбудеться в Орегоні 15-21.07.2022. Чемпіонат Європи 15-21 серпня 2022 року приймає німецький Мюнхен.