«Гандбол за мир». Збірна України проводить збори та благодійні матчі у Німеччині

1 квітня у німецькому Вецларі відбувся благодійний гандбольний матч між клубом Бундесліги “Вецлар” та збірною України. Поєдинок на арені Dutenhalle пройшов під гаслом “Гандбол за мир”.

“Військові дії росії мають бути зупинені, ми хочемо цією грою показати свою солідарністю з українцями”, — говорить керуючий справами клубу “Вецлар” Бйорн Сайп. Частину зібраних коштів організатори передадуть на потреби збірної України, більшість грошей буде перерахована до союзу німецьких благодійних фондів „Aktion Deutschland hilft“, який допомагає постраждалим у війні в Україні.

Збірна України складена з гравців українських клубів та гравців без клубу вже провела у Німеччині два матчі. У першому перемогла HSG Rodgau Nieder-Roden 30:27, 12 м’ячів у цій грі закинув Захар Денисов. Українці також взяли участь у благодійному поєдинку проти SG Leutershausen (29:25). Гра, що пройшла у місті Хіршберг (Hirschberg), зібрала повні трибуни місцевої арени — близько 1200 глядачів. Більша частина коштів від продажу квитків були перераховані німецькому регіональному фонду Save a life, який передає медикаменти до Києва та інших регіонів України. Про це повідомляє видання swr.de.

В’ячеслав Лочман, головний тренер збірної України:



“Наша зброя — це прапор, наша боротьба — на майданчику. Ми тут, щоб усі знали, що наша країна є живою. Ми робимо все для популяризації нашої країни. Дякую німецькій стороні за допомогу, моєму другу Рудді Браунеру. Нам надали автобуси, ми їх заправляємо, самі сидимо за кермом. Допомогли з екіпіруванням та амуніцією. Є багато організаційних питань, але ми робимо все можливе. Ми тренуємося і працюємо заради майбутніх перемог України”.

Дозвіл на проведення зборів національної команди України був наданий Міністерством молоді та спорту України. Фінансування — Федерація гандболу України. В організації, зокрема в переїзді команди, допомогу надали гандбольний клуб “Мотор” (Запоріжжя), угорський гандбольний клуб “Веспрем”. У Німеччині українців — гравців, тренерів, жінок та дітей, серед яких навіть немовляти — прийняло місто Гросвальштадт, за гандбольний клуб якого “Гросвальштадт” виступав В’ячеслав Лочман під час ігрової кар`єри (2004 — 2007). З гандболістами та їх родинами зустрівся мер міста Роланд Еппіг (Roland Eppig). Гравці та тренери збірної наразі мешкають на спортивній базі, а жінок та дітей прийняли у себе німецькі родини.

“Ви бачите, що спорт об’єднує і що люди допомагають один одному. Старі контакти залишаються міцними і кожен з нас робить свій внесок для нашої спільної гандбольної родини”, — відзначив у коментарі для kicker.de керуючий справами ГК “Гросвальштадт” Міхаель Шпатц.

 

Джерело: Федерація гандболу України