«Зоря» завершила сезону Єврокубках нічиєю у матчі із «Буде-Глімтом»

У Запоріжжі, «Зоря» зіграла свій останній матч у Ліги Конференцій. На відміну від інших українських клубів, луганська команда провела непоганий сезон і порадувала вболівальників двома перемогами.

Проте останій матч для наших футболістів нічого не вирішував у турнірному плані, так як підопічні Скрипника у будь-якому випадку вище третього місця не піднялись би. Однако для норвежців необхідна була перемога для того аби вийти із першого місяця в 1/8 фінала Ліги Конференції, і обійти матчі 1/16, які предстоять клубу який займе друге місце у групі.

Тому матч розпочався із активних дій обидвох команд, і на 18 хвилині Єгор Назарина зі штрафного забив дуже гарний гол – 1-0 на користь луганчан. Так і закінчилась перша половина матчу. На другий тайм більш вмотивонаними вийшли футболісти із «Буде-Глімту», вони атакували гостріше, а «Зоря» віддала їм ініціативу, і як то кажуть у футболі, гол назрівав. В результаті простріл норвежців закінчився автоголом у виконані капінана Віталія Вернибуда, і на табло «Славутич- арена» рахунок 1-1. Матч так і закінчився.

«Зоря» із прекрасною грою закінчує Єврокубковий сезон із 7 очками в активі, нагадаємо, що підопічні Віктора Скрипника програли перший матч «Буде-Глімнту» 3-1, програли вдома «Ромі» 0-3 та 4-0 на виїзді, але при цьому двічі перемогли болгарський «ЦСКА»  — 0-1 на виїзді та 2-0 вдома.

На післяматчевій прес-конференції Віктор Скрипник відзначив що навіть «Ромі» не вдалось перемогти «Буде-Глімт» (нагадаємо у Норвегії підопічні Моуріньйо програли 6-1, а вдома зіграли внічию 2-2). Також наш тренер наголосив на тому що «Зоря» не дозволила норвежцям зайняти перше місце, тому що сьогодні команда грала за себе за свій клуб і за свою країну, тому і виклалась на всі 100 відсотків.

Тепер «Зоря» може повністью сконцентрувалась на матчах у чемпіонаті України, де вона наразі займає четверте місце та відстає від «Дніпра» який йде на третьму всього на 2 очки.

 

Юлія Новицька, фото Андрія Варьонова