«Зоря» в дебютному матчі чемпіонату мінімально програє «Олександрії»

Матч першого туру чемпіонату України із футболу Луганська «Зоря» та «Олександрія із однойменного міста розпочали із трьома запоріжцями в основному складі. У господарів вийшли Віталій Вернидуб та Максим Імереков, який приєднався до клубу тільки влітку цього року. А складі «Олександрії» був орендований у «Металіста 1925» — Андрій Цуріков.

 

Матч розпочався із бурних оплесків у виконанні вболівальників. Помітно було що всі присутні на стадіоні дуже скучили за живим футболом, особливо по закінченню чемпіонату Європи.

«Зоря» розпочала матч у новій для себе вогняно червоній формі. «Олександрія» У зеленій. Вже на п’ятій хвилині луганці організували атаку, у якій Шахаб пробив головою однак Білик витягнув із під поперечини.

12-та хвилина і трибуни підтримують господарів вигуками – Зоря, Зоря! У Луганців кіпа моментів, дальні удари від Булеци та штрафний від Назарини. Проте м’яч не хоче залітати у ворота. Моментів у «Зорі» було дуже багато, гол як-то кажуть «назрівав». Проте забили в одній із атак саме гості. На 40-й хвилині гол влетів в ворота «Зорі» Відзначився Іван Калюжний. Перший тайм так і закінчився із рахунком 0-1 на користь «Олександрії».

У перерві на трибуні ми помітили одного із лідерів луганського клубу – Владислава Кабаєва. Він із задоволенням поділився своїми враженнями від гри та розповів чому сам не на полі.

Гра дуже цікава, звісно результат зараз не на користь нашої команди, проте думаю що у другому таймі все зміниться і наша команда повинна забити. А я сьогодні не на полі, бо отримав травму під час тренування тому два тижні грати точно не буду, досі не відомо чи зможу вийти у матчі проти «Динамо» ( нагадуємо, що 8 серпня, у Запоріжжі «Зоря» зіграє проти діючого чемпіона – «Динамо»)

Другий тайм розпочався із вигуків «Мужики-мужики». І «Зоря» пішла вперед, проте на контр-атаці голкіпер Олексій Шевченко невдало зіграв на виході, і луганців врятувало те що Третьяков віддав занадто сильний пас на Одарюка. Після цього була навала від «Зорі» та класна атака від «Олександрії».  На 75-й хвилині у складі гостей вийшов нападник Клаудіо Спінеллі. Це непересічна подія для українського футболу, так як аргентинець перейшов до команд із італійської серії А, із клубу «Дженоа». Таких трансферів давно не було в українському футболі. Закінчення матчу обидві команди провели в атаках. Проте забити так нікому і не вдалось. Гра закінчилась мінімальною перемогою «Олександрії» — 0:1.

Наступний матч «Зоря» зіграє на виїзді проти «Інгульца», який у першому турі програв «Шахтарю» — 2:1. Поєдинок відбудеться 2 серпня.

Юлія Новицька