«Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» продовжить боротьбу у розіграші Кубку України

Виважені дії у захисті, холоднокровність в атаці та досвід, стали запорукою успіху наших дівчат у п’ятому сеті. Втім, варто визнати, що до скороченої партії запоріжанки «дотягнули» виключно через власні помилки.

7.11.2021
Кам’янське. СК “Прометей”.
Волейбол. Кубок України. 2 етап.
Академія “Прометей” (Дніпропетровська область) — “Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ” (Запоріжжя) 2:3 (25:18, 25:22, 23:25, 19:25, 12:15)
Після невтішного результату у матчі із «Алантою» сьогодні хотілося побачити більш впевнену гру команди. І у першому сеті дружина Гарія Єґіазарова дійсно виглядала набагато краще за опоненток. Запоріжанки міцно захопили лідерство – 7:4 та 13:6 і до завершення партії не дали жодного шансу підлеглим Андрія Романовича на успіх. 25:18.
Проте вже у другому сеті господарки майданчику кардинально змінили сценарій. Тривалий час «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» була у ролі «наздоганяючої» команди, хоча поступалась із досить незначним відставанням (10:14, 14:17). Переламним моментом став рівний рахунок 20:20, після котрого наші дівчата свого не втратили. 25:22.
Найбільш несподіваною стала третя партія. Резервісти чинного чемпіона країни знову почали задавати тон – 9:6. Потім команда Гарія Єґіазарова перехопила ініціативу і мала переконливо завершувати сет та разом із цим увесь поєдинок на власну користь. Втім, за рахунку 23:20 щось зламалось у механізмі командного порозуміння. «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» програла вирішальний відрізок з рахунком 0:5 (!) та партію — 23:25.
Локальний успіх волейболісток Академії «Прометей» у попередньому сеті надав їм необхідної енергії у вирішальних хвилинах четвертої партії. За абсолютно рівної гри, кінцівку команда Андрія Романовича залишила за собою – 25:19 та 2:2 за партіями.
П’ятий сет команди провели у «гойдалках» у рахунку. Спочатку тон задавали запоріжанки – 6:4, згодом ініціатива незначний проміжок часу належала суперницям — 9:7. Проте, у завершальні хвилини гри команда Гарія Єґіазарова нагадала про свої вольові якості. Цього виявилось достатньо аби після двохгодинної боротьби дотиснути опоненток. 15:12 та 3:2 у підсумку.
 Гарій Єґіазаров (головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»):
«Вважаю, що ми просто потворно зіграли. Передусім це стосується дій «догравальниць» з четвертої зони. Причому обидва дня. Це велика проблема. Загалом такі матчі також потрібні. Через подібні зустрічі команда повинна проходити, аби потім розуміти, що у півсили результату не зробиш. Також не слід чекати, що суперник сам почне тобі дарувати очки. Очки потрібно завойовувати! Ось як раз у цих двох матчах ми очок завоювали мало. Втім, головне, команда вийшла у наступний етап Кубку».
 Чергові матчі «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» проведе у чемпіонаті країни. 12 та 13 листопада в Южному проти тамтешнього «Хіміка» та вінницького колективу «Добродій-Університет-ШВСМ».
Джерело: «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ»
Фото: пресс-лужба ВК «Прометей»